Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primeres trobades bilaterals del Govern amb alcaldes de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Sobirà

Primeres trobades bilaterals del Govern amb alcaldes de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Sobirà

El secretari d'Hàbitat Urbà ha explicat els canvis que comporten els nous PDU que regularan els sòls urbanitzables i els càmpings, juntament amb l'elaboració de la Llei de Territori
Reunió dels alcaldes del Pallars amb Agustí Serra (Foto: TES)
23/11/2019 19:25

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, s’han reunit entre aquest divendres i dissabte amb els consells d’alcaldes de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Són les primeres trobades que manté el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc del projecte ‘Un país d’oportunitats, un país viu’, que impulsa el Govern català, i que aniran seguides de reunions semblants amb representants d’altres comarques.

Agustí Serra ha donat a conèixer als alcaldes el Pla director urbanístic (PDU) que regularà l’activitat dels càmpings a tot Catalunya i que vol "fomentar una activitat sostenible i integrada paisatgísticament". També ha parlat del PDU de revisió de sòls que la Generalitat considera ara com "no sostenibles" a l’Alt Pirineu. Un pla que, segons han reconegut des del Govern, planteja en molts casos la reducció o fins i tot la desclassificació de sectors on fins ara es podia construir, mentre que a la resta proposa mantenir el planejament.

Finalment, s'ha exposat l’estat d’elaboració de la Llei de Territori, que substituirà tota la legislació actual de planificació territorial, urbanisme, paisatge i urbanitzacions amb dèficits, i que persegueix "actuar d’una manera més eficient i ajustada a condicionants com el canvi climàtic".

A les trobades s’ha donat a conèixer als alcaldes l’organització de la secretaria, que abasta dues grans branques, com són el territori (ordenació, urbanisme, muntanya, paisatge, litoral) i l’hàbitat urbà (impuls de l’Agenda Urbana de Catalunya i polítiques d’habitatge).

El pla s'ha creat enguany amb l'objectiu de "potenciar la dinamització territorial i la generació d’oportunitats, especialment en indrets afectats pel despoblament i l’envelliment", segons explica el Govern. Com a primer pas, es planteja recollir de primera mà les necessitats i les demandes de les comarques, que es fan arribar a la comissió interdepartamental, formada per totes les conselleries i els delegats territorials.