Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Primers visitants a Cabó atrets pel manuscrit dels Greuges de Guitard Isarn

Primers visitants a Cabó atrets pel manuscrit dels Greuges de Guitard Isarn

L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet promou visites guiades adreçades a grups i particulars L'objectiu és donar a conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic de la vall
Cabó - Visites al manuscrit dels Greuges de Guitard Isarn
27/08/2014 10:28

La població de Cabó ha rebut aquest dimarts els primers visitants atrets pel manuscrit dels Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet. Un grup format per vuit persones d'Osona ha descobert l’església romànica de Sant Serni, on ha rebut l'explicació en relació amb el recinte religiós, el llinatge dels Caboet i el pergamí. A continuació, els visitants s'han passejat pel nucli antic de Cabó i des de la plaça de l’Arnaldeta han gaudit de la fabulosa vista de la vall.

Val a dir que quan encara no es disposava del facsímil dels Greuges, l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet ja promovia visites guiades adreçades a grups culturals amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic de la vall. Ara, gràcies a l’exposició permanent del document dels Greuges, la idea és que "encara més entitats culturals i particulars se sentin seduïts per la descoberta d'una vall tant captivadora com la de Cabó, que compta amb un entorn natural privilegiat i un patrimoni cultural notable i desconegut".

Si bé és cert que ni l’associació ni el consistori compten amb recursos econòmics per poder mantenir l’església oberta de forma constant, l'objectiu és que en unes dates concretes es dugui a terme jornades de portes obertes perquè tant la gent de la comarca com de d'altres indrets puguin observar el manuscrit de prop i, de pas, gaudeixin dels altres encants de la vall.