Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Progrés de la Seu demana regular la instal.lació de terrasses a la via pública

Progrés de la Seu demana regular la instal.lació de terrasses a la via pública

El grup municipal insta a l'elaboració d'una ordenança que determini les característiques tècniques i estètiques d'aquests espais Òscar Ordeig creu que això evitaria "donar una mala imatge de la ciutat"
Avinguda de Pau Claris - Terrasses
02/07/2012 12:44

Progrés de la Seu ha demanat públicament que l'Ajuntament reguli la instal•lació de terrasses a la via pública. El grup municipal advoca per elaboració d'una ordenança reguladora que determini les característiques tècniques i estètiques d'aquests espais.

El portaveu Òscar Ordeig creu que cal establir una normativa "uniforme", com la que ja es va demanar al plenari municipal del mes de maig del 2009, per tal de respectar "la qualitat urbanística de la ciutat".

La Seu compta actualment amb un gran nombre d’establiments del sector de la hostaleria que durant la primavera i l’estiu ocupen la via pública amb taules i cadires i/o terrasses. En aquest sentit, Progrés lamenta el fet que les instal.lacions dibuixen "un paisatge urbà diferent fruit de les mancances que presenta la legislació municipal actual".

És per això que demana l’elaboració d’una normativa de la via pública i del paisatge urbà que tingui en compte, a banda dels aspectes tècnics i estètics, "el temps màxim de l’autorització, el tipus d’establiments autoritzats, els elements permesos, l’espai que poden ocupar, les condicions d’ús, el muntatge i els desmuntatge, la superfície, els materials o els colors, entre d’altres".

L'ordenança també hauria de contemplar un sistema de control i seguiment per seguir el correcte funcionament i compliment de les llicències atorgades.

El portaveu del grup municipal de Progrés, Òscar Ordeig manifesta que “cal omplir el buit normatiu que perjudica la Seu com a ciutat”. I hi afegeix: “La nostra ciutat no es pot permetre donar una mala imatge justament quan el que es vol és atraure un sector emergent com és el turisme”.