Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Progrés de la Seu proposa destinar l'increment de la recaptació de l'IBI a les llars d'infants i l'Escola de Música

Progrés de la Seu proposa destinar l'increment de la recaptació de l'IBI a les llars d'infants i l'Escola de Música

El rebut d'aquest tribut podria augmentar un 20 per cent respecte al 2011 Ordeig també demana l'elaboració d'un pla de promoció del turisme i el comerç de la ciutat L'equip de govern de CIU afirma que desconeix la proposta i desmenteix que s'estigui duent a terme una revisió cadastral a la ciutat
Llar d'Infants Els Minairons
11/01/2012 12:29

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha anunciat que proposarà a l'equip de govern de CIU que s’utilitzi el mig milió d'euros que les arques municipals ingressaran aquest any de més en concepte d'Impost de Béns Immobles (IBI) "per compensar les retallades de la Generalitat a les llars d'infants i a l’Escola de Música i en polítiques de promoció econòmica".

Segons indica Progrés, "aquests diners de més es generaran a causa de la revisió de valors cadastrals que s'està notificant a moltes cases de La Seu i l'increment del 10 per cent de l'impost marcat pel Govern Central". Actualment s’ingressen uns 3,3 milions anuals per aquest concepte, xifra que es veurà augmentada en 500.000 euros.

Pel principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de la Seu, l'opció de destinar l'increment de recaptació a les llars d'infants municipals i a l'Escola de Música "evitaria apujar les quotes als pares, tal i com es preveu des de l’equip de govern". La proposta compensaria la retallada de la subvenció de la Generalitat de Catalunya a aquests serveis, que ha passat de 430.000 euros anuals (2010) a 256.000 euros anuals (2011), xifra que suposa una retallada total de 174.000 euros a l’any.

Progrés també demana que una part dels diners vagi destinada a establir un Pla de dinamització econòmica local, "per tal de potenciar el turisme, el comerç i les iniciatives empresarials que generin llocs de treball". El grup manifesta que "seria del tot inadmissible que aquest esforç de pagar més impostos s'utilitzés per part de l'equip de govern per continuar engreixant la burocràcia i l'estructura municipal".

El portaveu del grup municipal de Progrés, Òscar Ordeig, afirma que “l'esforç que es demana al conjunt de ciutadans de la Seu propietaris d'un habitatge, amb aquest nou increment de l’IBI, s'ha de veure reflectit en una destinació concreta”.

L'equip de govern desmenteix una revisió cadastral a la Seu

En relació amb la proposta de Progrés, el tinent d'alcalde d'Hisenda i Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jesús Fierro, ha assegurat que encara no s'ha fet arribar cap petició en aquest sentit a l'equip de govern. En tot cas, Fierro ha convidat el grup encapçalat per Òscar Ordeig a debatre la iniciativa en el marc de la comissió de treball sobre els pressupostos del consistori. "Esperem continuar col.laborant en aquest tema", ha expressat.

En un altre ordre de coses, el tinent d'alcalde urgellenc ha lamentat que Progrés vulgui "confondre la ciutadania" afirmant que l'Ajuntament de la Seu està duent a terme una revisió cadastral. Segons ha indicat Fierro, les notificacions actuals del cadastre corresponen tan sols al concepte de "subsanació de discrepàncies", que consisteix a posar al dia qüestions que no estan registrades al cadastre, com ara el canvi de funcions de locals o magatzems. "Aquestes situacions poden fer variar l'import a pagar tant a l'alça com a la baixa o, fins i tot, deixar l'impost en el mateix valor", ha remarcat.