Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Progrés proposa plans especials per als barris del Poble Sec i de Sant Pere

Progrés proposa plans especials per als barris del Poble Sec i de Sant Pere

La mesura urbanística l'haurien de redactar conjuntament els ajuntaments de la Seu i de les Valls de Valira. Comportaria la suspensió de llicències d'obres
Una construcció al Poble Sec
31/01/2008 14:31

El grup del PSC-Progrés proposarà al plenari de dilluns vinent que els ajuntaments de la Seu i de les Valls del Valira elaborin conjuntament un Pla Especial per als barris del Poble Sec i de Sant Pere. Això hauria de comportar la suspensió de llicències d’obres.

L'objectiu dels plans seria fixar els límits de creixement de cada barri, estudiar els accessos, els serveis i els equipaments públics per tal de resoldre els problemes urbanístics arrel del gran creixement dels últims anys. La redacció dels Plans Especials porta implícit legalment la suspensió de llicències d’obres durant la seva elaboració.

Segons Progrés, la construcció indiscriminada dels darrers anys perjudica la qualitat de vida dels actuals veïns dels barris, ja que han de compartir els espais públics, que ja són reduïts, amb més cotxes i més persones. Cal recordar que en alguns punts els vials d’accés no arriben als quatre metres d’amplada. Tanmateix, afirmen, "l’impacte visual del les noves construccions deterioren notablement la imatge de la ciutat de la Seu".

Des del grup socialista es recorda que existeixen instruments jurídics i urbanístics per ordenar i regular el creixement en barris com aquests i així, assegurar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, creu que “cal assegurar un creixement ordenat i sostenible d’aquests barris treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Valls del Valira per a tractar aquests nuclis com una sola realitat, independentment del seu terme municipal”. Per Mas, “els Plans Especials ens permetran conèixer les necessitats d’infraestructures, d’accessos i de serveis amb una visió de conjunt que ens donarà la possibilitat de reordenar i saber fins a on i com podran créixer”.