Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Progrés proposa tornar al format de Festa Major de dissabte a dimarts

Progrés proposa tornar al format de Festa Major de dissabte a dimarts

El grup socialista planteja prescindir de les activitats prèvies, amb l'excepció del Seu Rock L'oposició conclou que el nou format ha perjudicat l'hostaleria i ha fet perdre un dia festiu a molts veïns
Festa Major 2012 - Pedalada
29/08/2012 13:25

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposarà al plenari del mes de setembre tornar al format de Festa Major "de sempre"; és a dir, entre dissabte i dimarts. 

El primer grup de l'oposició planteja que els quatre dies de la festa siguin començant dissabte amb la cercavila i el pregó i acabant dimarts amb el ball de fi de festa, en comptes del format d'enguany, que arrencava divendres al matí amb la cercavila infantil i ha acabat dilluns a la nit.

Progrés defensa que "recuperar el dimarts de Festa Major no ha de suposar gastar més diners, sinó repartir millor les activitats previstes i no començar la Festa abans de dissabte". En aquest sentit, consideren que, per exemple, "el concert de dissabte a la tarda no té cap sentit si la Festa comença formalment amb la cercavila i el pregó".

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, també planteja reduir les activitats que es fan durant els dies previs de la festa, o en tot cas integrar-les als quatre dies previstos. L'única excepció seria el Seu Rock, que des de l'any 1983 se celebra divendres a la nit i es mantindria en la mateixa data.

Aprovació per consens

Progrés opina que "la Festa d'un poble no pot canviar-se sense generar un ampli consens, entre la població i les entitats representatives". Per això, a la sessió del dia 17 vinent proposaran que els canvis de data de la celebració s'hagin d'aprovar pel ple municipal.

En l'àmbit econòmic, l'oposició considera que la supressió del dimarts "ha suposat perdre ingressos importants en molts establiments de l'hostaleria i la restauració". També ha comportat la pèrdua d'un dia de festa per a molts treballadors que el tenien concedit per part de l'empresa, com un dia de més a més, a banda dels 14 oficials que hi ha al calendari laboral de l'any. El canvi tampoc no beneficia els comerços: molts d'ells, davant la previsió de poques vendes, han optat aquest dimarts per no obrir igualment o bé fer-ho només al matí, malgrat haver passat a ser dia laborable a tots els efectes.

Progrés ha felicitat les colles de joves que han participat a la cercavila "per la seva imaginació i enginy, contribuint a fer una festa més lluïda". També ha expressat l'agraïment a "totes les persones que han treballat directa o indirectament durant els dies de la Festa". Alhora, ha elogiat "l’afluència de gent als carrers i el bon temps". Tot i això, conclouen que "cal millorar la programació musical dels joves, després de veure el poc èxit del concert de pagament i d’altres activitats musicals".