Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Progrés proposa una actuació de neteja urgent del riu Segre

Progrés proposa una actuació de neteja urgent del riu Segre

Ordeig recorda, prop de l'efemèride dels 30 anys del aiguats del 82, que cal prendre mesures per minimitzar riscos Batalla afirma que s'ha finalitzat un estudi tècnic que es farà arribar a l'ACA i la CHE
Riu Segre i Parc Olímpic
30/10/2012 12:14

El grup de Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha sol.licitat en un prec durant el plenari municipal d'aquest dilluns que es posin en marxa els mecanismes necessaris per dur a terme una neteja integral del riu Segre en el tram d'Alàs fins al pont de la Palanca. En aquest sentit, l'equip de govern ha informat que es disposa d'un estudi tècnic que es farà arribar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per dur a terme diverses actuacions de millora.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, considera que cal prendre nota dels aiguats del 82, ara fa gairebé trenta anys, "perquè no tornin a repetir-se". Ordeig insta a la intervenció en la part central del riu, per permetre que la canalització funcioni al seu màxim rendiment i evitar danys i lamentacions posteriors. "No ens podem quedar només en paraules i hem de dur a terme els passos que calgui", ha indicat. Alhora, ha alertat: "Tal i com està el riu actualment, i segons l'enginyer canadenc que va projectar la canalització, l'aigua del 82 el desbordaria novament i això ens ha de preocupar".

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat la feina feta de forma periòdica al riu des de l'àrea de Medi Ambient. Tanmateix, creu clau un estudi tècnic que ha finalitzat aquesta setmana en què s'aborda l'estat del riu de forma clara i la necessitat d'una neteja a fons. El document es farà arribar ara a l'ACA i la CHE.

Les actuacions incloses en l'estudi es durien a terme encara que manquessin subvencions. Es preveu que les empreses que hi intervinguin puguin fer l'aprofitament de la fusta o la grava que n'extreguessin. L'objectiu final seria també trobar el punt d'equilibri entre el respecte als hàbitats naturals i la seguretat.

Avingudes periòdiques

Progrés recull "un sentiment generalitzat entre molts propietaris dels horts i ciutadans en general" sobre el fet que el riu, en una periodicitat de 30 a 50 anys, provoca inundacions. "Només cal recordar les tres importants crescudes del riu el segle XX, l'any 1907, l'any 1937 i l'any 1982", remarca Ordeig. Batalla subratlla que l'equip de govern treballa per evitar riscos.