Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prop de 2.000 joves van fer servir el Punt Jove Actiu el 2008

Prop de 2.000 joves van fer servir el Punt Jove Actiu el 2008

L'habitatge, l'ensenyament, la cultura i la feina són els temes més consultats El servei comarcal està integrat a la nova Oficina d'Emancipació, al Centre Cívic l'Escorxador
Punt Jove - Oficina d'Emancipació
29/01/2009 16:21

Un total de 1.959 joves han utilitzat serveis que presta el Punt Jove Actiu de l'Alt Urgell durant l'any 2008, segons la memòria anual d'aquest espai. La major part de consultes han estat presencials, seguides amb força diferència la via telefònica i del correu electrònic.

Les dades reflecteixen que les àrees d'interès més sol•licitades pels joves de la Seu i comarca són les que es refereixen a l'habitatge, l'ensenyament, les beques, la cultura, l'oci i el treball. També es demana informació sobre salut i prevenció, societat i participació i vacances i estades. Una altra dada significativa són les 13.304 consultes al web del Punt Jove Actiu.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Pellicer, ha mostrat la seva satisfacció per aquestes dades, ja que s'han més que duplicat les consultes respecte l'any 2007. “Això demostra", ha subratllat Pellicer, "que el Punt Jove Actiu i l'Oficina d'Emancipació Jove de l'Alt Urgell són serveis útils pels joves a nivell d'informació, tramitació i assessorament”. La també consellera comarcal assenyala que “l'Oficina d'Emancipació fa de pont entre els joves i l'administració per d'aconseguir la plena emancipació dels i les joves de l'Alt Urgell”.

Aquest departament es va inaugurar el mes d'octubre passat i és al centre cívic L'Escorxador. L'oficina ofereix diversos serveis en una finestreta única, com ara el Punt Jove Actiu, la borsa jove d'habitatge, l'oficina jove de treball de l'Alt Pirineu i l'assessorament de salut.

L'equipament és fruit d’un conveni entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu (que es fan càrrec de les instal•lacions i la infraestructura) i la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social, que hi aporta 98.000 euros anuals. Compta amb un espaide 300 m² i hi treballen quatre tècnics i un dinamitzador. És la segona oficina d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya, després de la del Montsià. Es distingeix perquè aborda de manera integral, pròxima i eficient qualsevol dels temes que afecten l’emancipació del jovent.