Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prop de 2.500 autocaravanes s'aturen a la Seu d'Urgell durant el 2015

Prop de 2.500 autocaravanes s'aturen a la Seu d'Urgell durant el 2015

Aquest tipus de vehicles, que han augmentat un 20 per cent en relació amb el 2014, utilitzen una zona d'aparcament específica ubicada al costat del pàrquing del Doctor Peiró. L'impacte econòmic anual per a la ciutat s'estima que supera els 265.000 euros
Zona d'aparcament d'autocaravanes a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
21/01/2016 17:30

Un total de 2.454 autocaravanes s'han instal·lat durant l'any 2015 a la zona d'aparcament destinada a aquest tipus de vehicles a la Seu d'Urgell, ubicada al costat del pàrquing del Doctor Peiró. Aquesta xifra suposa un augment del 20 per cent respecte al nombre d'autocaravanes que s'hi van aturar al llarg del 2014, any en què no es van superar les 2.048 autocaravanes.

L'impacte econòmic es calcula que ha estat aproximadament de 265.032 euros. En aquest sentit, la Plataforma d'Autocaravanes Autònoma (P.A.C.A) estableix que cada autocaravana que s'instal·la a la ciutat fa una despesa mitjana d'entre 70 i 100 euros diaris, un import que repercuteix directament en els comerços i establiments urgellencs. Un vehicle en el qual hi viatgen quatre persones i que fa una estada d'una nit i mitja al municipi, representa una despesa mitjana per persona de 18 euros al dia.

D'altra banda, la Dirección General de Tráfico (DGT) ha elaborat un estudi que defineix el perfil d'usuari d'autocaravanes. L'informe conclou que es tracta d'una persona major de 40 anys, amb poder adquisitiu mitjà-alt, que viatja més de 200 dies a l'any, amb un quilometratge anual mitjà de 20.000 quilòmetres.

Les dades també indiquen que aquestes persones viatgen en família o en parella, encara que cada vegada són més freqüents les parelles joves amb fills petits. Els autocaravanistes generalment són propietaris del vehicle, encara que cada vegada més es registra una major proporció d'usuaris que lloguen l'autocaravana.