Prop de 45.000 degustacions de formatges artesans del Pirineu i altres productes agroalimentaris durant la Fira de Sant Ermengol
La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha sumat més de 45.000 degustacions de formatges artesans i altres productes agroalimentaris. El públic ha omplert des de divendres a la tarda i fins aquest diumenge els espais firals de la 24a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, així com l’Aula de Tast i l’Espai Km0-Gustum, un recinte de degustació col·lectiva i plataforma per als productors agroalimentaris (pa, embotits, carns, cervesa) de l’Alt Urgell i Cerdanya, ubicat al costat de la mostra culinària inclosa en el programa ‘Aliments del territori i tu’ de la Diputació de Lleida.
L'esdeveniment econòmic ha estat un any més un èxit de visitants, vinguts tant d’arreu del país, com del Principat d’Andorra, que també han gaudit d’una gran varietat d’espais firals repartits en diversos punts de la ciutat, com la Fira d’Artesania del Pirineu, l’AutoFira, una zona de foodtracks, la mostra d'entitats i comercial, la Fira de Productes Ecològics del Pirineu i prop de 300 parades de venda ambulant.
La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha qualifica novament “d’èxit” la celebració de la Fira de Sant Ermengol de 2018. “Malgrat que enguany la fira no s’ha celebrat enmig d’un pont festiu com en l’edició de l’any passat, que va tenir lloc pel Pont del Pilar, la Fira de Sant Ermengol torna a revalidar el seu èxit de convocatòria”, ha assenyalat.
Mireia Font també remarca que “després de vint-i-quatre edicions, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu es reafirma com el principal aparador del formatge artesà elaborat al Pirineu”.