Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prop de 900 persones participen en els 30 tastos guiats de formatge organitzats per l'Espai Ermengol

Prop de 900 persones participen en els 30 tastos guiats de formatge organitzats per l'Espai Ermengol

Èxit de participació a la proposta 'Parlem de formatge', que ha volgut difondre la importància d'aquest producte al territori El cicle també ha aconseguit atraure el públic infantil
Parlem de formatge - Tast a l'Espai Ermengol
19/12/2014 18:07

Prop de 900 persones han participat en els 30 tastos guiats de formatge organitzats en el cicle 'Parlem de formatge', que promou mensualment ja fa dos anys i mig l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell. El programa, que es va iniciar el mes de juny de 2012 i va finalitzar ahir mateix, ha englobat diversos tastos comentats a càrrec de formatgers o professionals vinculats amb el món del formatge.

En cada sessió, els artesans han presentat els seus productes davant del públic assistent, bàsicament de la Seu d'Urgell, però també d'altres llocs de Catalunya. Tot i que el formatge ha estat l'element principal, s'ha acompanyat de vins, pa i melmelades, entre d'altres.

La proposta agroalimentària ha aconseguit un doble objectiu: difondre el coneixement de les característiques i producció del formatge com a element important del nostre territori, tot donant-li el valor que es mereix.

La Seu, "capital del formatge"

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, destaca que els tastos són "una de les activitats que se suma al conjunt de les iniciatives que fan de la Seu d'Urgell 'la capital del formatge', complementant la Fira de Sant Ermengol, l'exposició del formatge a l'Espai Ermengol, la ruta de les formatgeries, els tallers infantils dedicats al formatge o la ruta del formatge a l'Espai Ermengol, que explica la història del nostre territori a través d'aquest producte".

Durant els primers mesos de l'any que ve, està previst que l'Espai Ermengol plantegi una nova proposta amb l'objectiu d'oferir una activitat que sigui tan exitosa "tant per als ciutadans urgellencs com per a les persones que visiten la Seu i comarca”, explica Pallarès.

Públic familiar i infantil

El cicle 'Parlem de formatge' no només ha aglutinat un públic adult sinó que cada vegada ha atret un públic més familiar. Gràcies a aquest fet "els nens i les nenes de la Seu d'Urgell han anat prenent consciència de la importància del formatge al nostre territori", comenta el regidor urgellenc. En aquest sentit, l'Espai Ermengol també ha organitzat alguna sessió adreçada especialment als infants, com el taller d'elaboració de formatges, a càrrec de professionals de la Cooperativa Cadí.

Formatgers i professionals vinculats al formatge

Pel cicle han passat totes les formatgeries artesanes de l'Alt Urgell: Serrat Gros d'Ossera, Castell-llebre, Formatgeria Baridà de Bar, Mas d'Eroles d'Adrall i L'Oliva d'Oliana. A més, també s'ha comptat amb la participació de la Cooperativa Cadí. Així mateix, en la proposta hi han participat artesans del formatge de la comarca veïna de la Cerdanya, com El Molí de Ger i Formatges Vall de Meranges, i del Pallars, amb Vilavella de Basturs, Casa Mateu de Surp i Tros de Sort.

L'Espai Ermengol també ha organitzat tastos guiats dedicats a la Fira de Sant Ermengol amb sessions especials que han anat a càrrec de formatgers vinguts de fora de Catalunya, tot aprofitant la seva presència a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Ha estat el cas de La Leze l'Idiazabal (País Basc), Quesos Larra del Roncal (Navarra) i la Formatgeria Can Nadal de la comarca del Vallespir (Catalunya Nord).

Altres sessions les han protagonitzat professionals vinculats al món del formatge, com Eugeni Celery de la botiga Eugene de la Seu d'Urgell, el sommelier Fede Antona, de la botiga La Posella, i Pep Galup, productor del vi Carisma.