Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prop de la meitat de la població catalana consumeix aliments ecològics certificats almenys un cop al mes

Prop de la meitat de la població catalana consumeix aliments ecològics certificats almenys un cop al mes

El perfil principal de comprador és gent entre 35 i 49 anys i amb estudis superiors. Aquest dissabte comença la Setmana Bio
Instal·lacions de La Reula (Foto: DARP)
17/10/2020 08:40

El 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada. Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%.

Així ho constata el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hàbits de consum d'aliments ecològics dels consumidors catalans i mesurar-ne l'evolució. El darrer Baròmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.

Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el baròmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecològics afecta totes les franges de consum, des de les persones que comencen a consumir productes ecològics fins a les que ja en consumien. A més, la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecològics (sense estudis, 11%; amb estudis universitaris, 52%).

Foment del consum dels aliments ecològics

Precisament, amb l'objectiu de continuar avançant en aquesta tendència, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha presentat aquest divendres de forma telemàtica una nova edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica, que enguany serà eminentment virtual i es fa des d'aquest dissabte i fins diumenge vinent dia 25. També participarà a l'acte Tomàs Molina, meteoròleg de TV3, que mantindrà una xerrada amb Jordà mitjançant un Instagram Live.