Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prop d'un 35% de mestres d'ensenyament públic de la demarcació de Lleida té entre 50 i 60 anys

Prop d'un 35% de mestres d'ensenyament públic de la demarcació de Lleida té entre 50 i 60 anys

FETE-UGT adverteix que el percentatge és superior a la mitjana catalana i demana que es convoqui noves oposicions
28/01/2016 11:27

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament a les Terres de Lleida (FETE-UGT) ha presentat un estudi en què adverteix de l'envelliment del professorat als centres públics de la demarcació. El treball constata que el 34,4% dels professors de l'ensenyament públic a la demarcació tenen entre 50 i 60 anys, un percentatge lleugerament més alt que a la resta de Catalunya. Pel que fa als majors de 60 anys, representen el 4,8% del professorat.

Davant d'aquestes dades, des de la FETE-UGT reclamem la convocatòria "immediata" d'oposicions, tant al cos de mestre com al de Secundària i a Tècnics de FP. El responsable sectorial, Javier Giménez, ha defensat que un professor de l'ensenyament públic, "amb 60 anys d'edat i 30 cotitzats, té dret a la jubilació voluntària" (forçosa als 65 anys).

Al marge de reclamar oposicions, el sindicat també proposa altres mesures com ara la garantia de personal substitut per cobrir totes les reduccions de jornada als majors de 55 anys; substitucions de jornada complerta i de mitja jornada -acabant amb l'actual pràctica d'un terç de jornada-; noves mesures de conciliació per atendre familiars de primer grau; l'ampliació de plantilles docents; augmentar els vincles entre centres educatius i universitat pel que fa a la formació inicial dels futurs docents, i mantenir la jubilació voluntària als 60 anys i la possibilitat de la parcial a partir d'aquella edat.