Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil ha emès una prealerta per risc de forts vents

Protecció Civil ha emès una prealerta per risc de forts vents

El fort vent podria afectar durant aquest dimarts la meitat oest dels Pirineus i Prepirineus
23/02/2015 20:53

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per un nou episodi de forts vents a partir de la propera matinada de dimarts i que a primera hora del matí podrien afectar de ple la mobilitat a l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC el vent bufarà de component oest i nord i podria superar, tot i que amb baixa probabilitat, els 90 km/h a diferents zones de Catalunya. Les ventades començaran a guanyar intensitat a partir d'aquesta matinada i es deixaran notar, sobretot, al litoral i prelitoral sud. A primera hora del matí les ventades es podrien estendre a qualsevol punt de la meitat sud de Catalunya i del prelitoral i litoral de Barcelona. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions, ja que les ventades coincidiran amb un dels moments dels dies laborables on la mobilitat a l’entorn de l’àrea metropolitana és més intensa i podrien provocar incidències i també en l'activitat exterior.

A mida que avanci el dia, les ventades s’aniran retirant al sud de Catalunya i s’espera, també, l’entrada de fort vent que podria afectar la meitat oest dels Pirineus i Prepirineus. A partir del vespre, la previsió indica que les ventades afectaran, en general, la meitat nord de Catalunya.

Tot i que està previst que les ratxes màximes s'assoliran sobretot a cotes altes, caldrà fer un seguiment acurat de les possibles incidències en aquelles zones on la mobilitat sigui més intensa.

Es demana tenir precaució en la conducció i en les activitats a l’exterior en les hores i llocs on bufi amb força sobretot a les cotes mitges i elevades, tant a les zones urbanes com a muntanya i medi natural en general.

A les poblacions de les comarques afectades i sobretot a les zones urbanes cal que la població reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses, que poden precipitar-se. Si no es poden fixar de forma estable no els deixeu a l'exterior. També cal limitar els desplaçaments a les zones on bufi més fort i condicionar-los sempre a les condicions meteorològiques. La resta d'activitats, sobretot en zona urbana, requeriran fer un especial seguiment en el moment de màxima intensitat del vent per detectar els elements que es puguin desprendre amb risc d'impacte. Caldrà evitar situar-se a prop d'elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant la major afectació del vent.