Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil recomana precaució davant un nou episodi de vent

Protecció Civil recomana precaució davant un nou episodi de vent

A l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i els Pallars és 'molt probable' que hi hagi temporal aquest divendres i dissabte La Generalitat recomana anar amb compte amb els remuntadors de les pistes d'esquí
06/02/2009 19:49

En el seu darrer butlletí de predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteo.cat) ha previst un episodi de vent entre les 19.00 hores d’aquest divendres i tot el dia de demà. En aquest cas, es tracta de ratxes màximes superiors als 90 km/h.

Fins a les 01.00 hores de la propera matinada de dissabte, hi ha un total de 17 comarques en el grau de ‘possible’ (menys del 30% de probabilitat). Però a partir de les 01.00 hores, i fins a les 07.00 hores de demà dissabte, ja hi ha 15 comarques en la categoria de ‘probable’ (entre el 30 i el 70% de probabilitat) i 11 en la de ‘possible’.

És entre les 07.00 hores i les 19.00 de dissabte que ja hi ha 11 comarques en l’apartat ‘molt probable’ (més del 70% de probabilitat), i que són Alt Camp, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Priorat i Solsonès.

En aquesta mateixa franja horària, les comarques en grau de ‘probable’ són 10: Alt Empordà, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Garrigues, Ribera d’Ebre, Ripollès, Tarragonès, Terra Alta i Val d’Aran.

Finalment, en la categoria de ‘possible’ n’hi ha 13: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Urgell i Vallès Occidental.

A partir de les 19.00 hores i fins a les 01.00 hores de diumenge desapareixen les comarques en la categoria de ‘molt probable’ i tan sols n’hi ha en la de ‘probable’ (15) i ‘possible’ (11).

Davant d’aquestes prediccions, la Direcció General de Protecció Civil recomana extremar al màxim la precaució en totes les activitats que es facin a l’aire lliure, especialment en zones de muntanya i arbrades i, sobretot, en les àrees que van resultar afectades per l’episodi de vent del passat mes de gener. També insten a evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses, als balcons o en llocs des d’on puguin caure al carrer. Cal recollir tendals i assegurar altres els elements exteriors sensibles al vent, com ara les antenes; tancar portes i finestres i baixar completament les persianes; i extremar les precaucions a l’hora de circular en carretera, especialment en autopistes i vies ràpides. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.

Per últim, cal fer seguiment a tot hora de l’estat de la xarxa viària a través del telèfon d’informació ciutadana 012 o del web del Servei Català de Trànsit (www.gencat.net/transit).

Al Pirineu, cal anar amb molt de compte ja que els remuntadors de les pistes d’esquí es podrien veure afectats per les ratxes de vent. Igualment, es demana a ports, clubs nàutics i confraries de pescadors que prenguin les mesures oportunes pel que fa als amarratges de les embarcacions i a la navegació, I als municipis, se’ls demana que prenguin les mesures adients pel que fa al mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de deixalles, l’arbrat en general i tota mena d’activitats en zones de pública concurrència. Igualment, se’ls sol.licita que facin arribar totes aquestes recomanacions a la població.

Per la seva banda, el Departament de Medi Ambient i Habitatge informa que no s’ha de fer cap tipus de crema a menys de 500 metres de zona forestal en les següents comarques: Anoia, Alt Penedès, Garraf, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès, Priorat, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Montsià, Segarra, Urgell i Garrigues.