Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil activa l'alerta per onada de fred durant el cap de setmana

Protecció Civil activa l'alerta per onada de fred durant el cap de setmana

En base a les previsions, també ha emès una Prealerta del Pla d'Emergències per ventades i manté la Prealerta del Pla ALLAUCAT
Protecció Civil activa l'alerta per onada de fred
09/02/2018 17:35

Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de fred (PROCICAT). El SMC preveu que la temperatura mínima extrema es superarà durant dissabte i diumenge a gran part del territori català, excepte extrem sud, litoral de Tarragona i extrem nord on les temperatures no superaran el llindar d'avís.

La sensació tèrmica de fred augmentarà a la zona del Pirineu i Prepirineu a causa del fort vent que bufarà dissabte sobretot a cotes altes i mitjanes. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del pla d’emergències per ventades (VENTCAT). Segons les previsions del SMC, s’esperen fortes ventades al Pirineu i Prepirineu, a l’extrem nord de Catalunya i a les cotes mitjanes i altes de les Terres de l’Ebre.

Cal tenir especial precaució a les activitats a l'aire lliure i també a les festes de Carnestoltes que es realitzin a l'exterior, sobretot les que tenen vehicles de tracció que es desplacen per carrers amb possibilitat de glaçades. A més, s’ha de tenir especial precaució si s'ha de romandre a l'exterior de matinada i tenir molta cura en la conducció de matinada i primera hora del matí en zones obagues a on les temperatures seran més baixes i serà molt probable la presència de gel a la calçada. A les zones aïllades, cal prevenir la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua.

També cal tenir cura de gent gran i nens, vigilant que s'abriguin convenientment, millor si és amb diferents capes i evitar que estiguin estàtics a l'exterior en les hores no diürnes.

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla ALLAUCAT. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) informa que al llarg de dissabte es manté la situació de perill d'allaus FORT (4) al Vessant nord del Cadí-Moixeró. A la resta de sectors del Pirineu i Prepirineu el perill és MARCAT (3).

Cal informar-se de l'estat de la neu consultant els butlletins de perill d'allaus i de predicció meteorològica. Les condicions de la neu poden canviar sobtadament d'un dia per l'altre. Consulteu el Butlletí de Perill d'Allaus a http://bit.ly/2Dxhe3L i els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les allaus a interior.gencat.cat/allaus