Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant la previsió de l'augment del cabal d'alguns rius al Pirineu

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant la previsió de l'augment del cabal d'alguns rius al Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquest dilluns un avís per acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores al Pirineu occidental
Mapes de risc de pluja (04.04.2016)
05/04/2016 08:55

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre CHE ha informat que, derivat de les pluges a partir del vespre d'aquest dilluns, els cabals dels rius a les capçaleres del Pirineu Occidental s’incrementaran i es poden produir incidències a l’entorn de les lleres. És per aquest motiu que Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat ha posat en Prealerta el pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat en menys de 24 hores a l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. També es podran acumular aquests quantitats de pluja a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta.

Increment dels cabals

Els cabals dels rius i torrents a les capçaleres de les dues Nogueres i també de la Garona a la zona més al sud s’incrementaran i podran assolir nivells de perill generant afectacions a les zones properes a les lleres. Aquestes zones corresponen a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça i al sud de la Val d’Aran.

Protecció Civil ja ha informat de la previsió d’aquest fenomen de risc als municipis i consells comarcals de les zones on es preveu l’afectació i els ha sol·licitat que estableixin mesures preventives a l’entorn de les lleres. 

Precaució

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania davant la previsió d’acumulació de pluja i l'increment de cabals dels rius a les zones de muntanya. S'aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.