Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta INUNCAT per l'estabilització dels cabals dels rius del Pirineu

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta INUNCAT per l'estabilització dels cabals dels rius del Pirineu

El pla és en prealerta perquè tot i que la situació està controlada, els cabals encara són més alts del que és habitual en aquesta època de l'any
30/04/2018 12:40

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest dilluns l'alerta del pla Inuncat davant l'estabilització dels cabals dels rius del Pirineu, especialment el Segre i la Garona. La disminució de les temperatures ha frenat el desgel i tampoc s'esperen pluges rellevants al llarg de la jornada que puguin incrementar els cabals dels rius, segons l'Institut Cartogràfic, el Servei Meteorològic i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

La Garona, al seu pas per Bossòst (Val d'Aran), té un cabal de 64,91 m3/s amb previsió de mantenir-se estable (quan ahir diumenge sobrepassava els 80 m3/s), mentre que el riu Segre, a Balaguer, té un cabal actual de 308 m3/s, i es troba estabilitzat amb tendència a la baixa (ahir va superar els 325 m3/s i 2,77 metres d'alçada a la capital de la Noguera). L'Inuncat queda en situació de prealerta perquè –tot i que la situació s'ha estabilitzat- els cabals del Segre, Garona i les Nogueres son més alts de l'habitual.

Protecció Civil recorda que cal mantenir la vigilància a l'entorn dels rius de muntanya i especialment del Pirineu i Prepirineu Occidental i de Ponent, pels seus cabals encara elevats, i estar atents a possibles novetats en les previsions de pluges i desgel els propers dies que puguin generar l'increment d'aquests volums d'aigua. Les activitats al riu es poden veure condicionades pel risc que suposen els cabals elevats.

Cal estar atents als canvis meteorològics

Protecció Civil recorda que cal mantenir la vigilància a l'entorn dels rius de muntanya i especialment del Pirineu i Prepirineu Occidental i de Ponent, pels seus cabals encara elevats, i estar atents a possibles novetats en les previsions de pluges i desgel els propers dies que puguin generar-ne l'increment. Les activitats al riu es poden veure condicionades pel risc que suposa l'alt volum d'aigua que hi baixa.

  • Crescuda del riu Garona el 2015 (Foto arxiu: ACN)
  • Riu Garona al seu pas per Vielha (Foto: ACN)