Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta PROCICAT per les ventades

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta PROCICAT per les ventades

Els vents no afluixaran al Pirineu, on es manté també la prealerta del Pla Allaucat, pel risc fort d'allaus. Les ratxes màximes de vent han arribat als 78 Km/h a la Seu d'Urgell
Mapa del SMC (06.02.2017)
06/02/2017 12:40

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les incidències que es mantenen en motiu de l’episodi de fortes ventades que afecta Catalunya de forma generalitzada des d'aquest diumenge. Segons indica el Servei Meteorològic de Catalunya SMC, a partir de migdia els vents aniran afluixant a tot el territori de forma generalitzada, excepte al Pirineu, a les comarques del litoral nord de Tarragona i a l'Empordà.

Les comarques del litoral nord de Catalunya continuaran afectades fins demà al matí. Al Pirineu, el llindar d’avís se superarà sobretot a cotes altes. Cal destacar que a la Seu d'Urgell la ratxa màxima registrada ha estat de 78 quilòmetres per hora.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut (fins aquest dilluns a les 13.00 h) 1.851 trucades per 1.249 incidències a causa dels forts vents. Per comarques, les localitzacions més afectades són el Tarragonès (314 trucades), el Baix Llobregat (296 trucades), el Baix Penedès (218 trucades), el Baix Camp (210 trucades), el Barcelonès (193 trucades), el Vallès Occidental (121 trucades), el Segrià (90), l'Alt Penedès (71), el Garraf (63) i el Baix Ebre (37). Per municipis, el telèfon 112 ha rebut: 205 trucades des de Tarragona, 148 des de Barcelona, 132 des de Reus, 93 des del Vendrell, 75 des de Lleida, 66 des de Terrassa, 67 des de Calafell, 56 des de Sant Boi de Llobregat i 49 des de Gavà. 

Prealerta Allaucat

D’altra banda, els forts vents en combinació amb la nevada dels darrers dies ha incrementat el perill d’allaus. Segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC, el perill d’allaus per aquest dilluns i dimarts és Fort (4 sobre 5) a tot el Pirineu Occidental. Es poden formar allaus de placa que localment poden arribar fins al fons de la vall. Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta del Pla ALLAUCAT davant el perill fort d'allaus en aquesta zona. Cal extremar la precaució en la pràctica d'activitats de muntanya fora de les zones senyalitzades i assegurar-se de portar el material adequat per a les possibles allaus.

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat. Trobareu els consells al web interior.gencat.cat/ventades