Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protesta de les famílies de la Molina i Masella per les beques de transport i menjador

Protesta de les famílies de la Molina i Masella per les beques de transport i menjador

Els veïns plantegen que, en cas de suprimir-se els ajuts, es reobri l'antic col·legi del nucli de la Molina
19/06/2014 17:01

Una trentena de pares i alumnes de l'escola Bac de Cerdanya, residents a la Molina i Masella, han caminat des de la Molina fins a Alp en protesta pel fet que el curs vinent hauran d'assumir el cost del menjador i del transport dels nens a l'escola.

La llei preveu que només els alumnes que tinguin l'escola fora del seu municipi es poden beneficiar de les beques de menjador i de transports, sense tenir en compte la distància que hi ha fins a l'escola. Per aquest motiu, uns 35 nens i unes 16 famílies que viuen a l'entorn de les dues estacions d'esquí del municipi hauran de fer front a una part de l'autocar que cada dia porta els nens, i a pagar tot el servei de menjador, ja que no és viable que els nens vagin a dinar a casa seva.

En cas de no recuperar la beca, les famílies afectades han suggerit que es reobri l'escola ubicada a l'Alberg Mare de Déu de les Neus, que va estar en funcionament fins al 1990 i es va tancar per manca d'alumnat.

Les famílies de la Molina i Masella critiquen el fet que per ser del mateix municipi no puguin rebre ajut, mentre que els nens de Das, Escadarcs, Urús, Fontanals, o Sanavastre, que estan més a prop d'Alp, sí que en rebran perquè estan en un altre municipi.

La solució presentada des de l'administració local és sol·licitar la beca socioeconòmica, però com diu un dels pares afectats, Víctor Garcia, "no són igualitàries, ni solidàries ni equitatives, hi haurà a algú que li donin però el problema aquí és transversal i social".

Les famílies afectades calculen que la mitjana de despesa en transport i menjador serà de 240,30 euros al mes. Davant de l'actual situació de crisi i els salaris mitjans de les famílies residents, aquesta despesa suposa un increment del 15%. Algunes famílies fins i tot es plantegen marxar del municipi a zones amb l'escola més propera.

El president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, ha afirmat que "s'està treballant per una solució". Moliner ha assegurat que "reobrir l'escola de la Molina és possible ja que pels mateixos motius per què es va tancar, la falta d'alumnat, ara es pot reobrir ja que hi ha prou alumnes".