Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Prova pilot per donar a conèixer les noves rutes gastronòmiques de Menja't l'Alt Urgell

Prova pilot per donar a conèixer les noves rutes gastronòmiques de Menja't l'Alt Urgell

Representants d'agències de viatges, universitats i mitjans de comunicació han conegut la nova activitat per posar en valor els aliments de la comarca. L'associació impulsa sis tipus diferents de visites
Rutes gastronòmiques (Menja't l'Alt Urgell)
19/06/2019 10:05

L'associació de productors artesans Menja't l'Alt Urgell ha ofert aquest cap de setmana passat una visita professional per donar a conèixer les rutes gastronòmiques que oferirà des d'ara. A la prova pilot s'hi va convidar a diversos representants d'agències de viatges de la comarca, Andorra i Barcelona, juntament amb professors de màsters i cursos relacionats amb el Turisme i Hosteleria d'universitats (CTEE, Universitat de Barcelona i Universitat de Girona) i periodistes gastrònoms.

La visita va ser encapçalada per Margalida Mulet, coordinadora del projecte MedFest, a través de l'Observatori d’Alimentació de la Universitat de Barcelona. La ruta escollida ha estat la 3: Ruta del patrimoni i el maridatge. La majoria de participants es va desplaçar amb un microbús durant tot el viatge i van poder conèixer el poble la Masia de la Penella, amb les espectaculars visites sobre el pantà d’Oliana, i visitar la formatgeria Castell-Llebre, una de les formatgeries més antigues de la comarca.

Tot seguit es va anar a Coll de Nargó amb la visita cultural al Museu dels Raiers, per conèixer un dels oficis d’ahir. En una època en què no existien els camions i al riu Segre no hi havia embassaments, s'aprofitava el curs del riu per transportar els troncs cap a les ciutats, que alhora servien d'embarcacions. També es va oferir un tast de coca dels raiers al Forn Reig. La jornada va seguir per Montanissell, per descobrir les vinyes d’un vi blanc d’altura amb aromes del Pirineu, Carisma; i es va dinar al restaurant Cal Borda.

La visita es va acabar amb una parada a la botiga de l’associació Menja’t, a la Seu, amb la presència de representants del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i de Turisme Seu, que van comentar les altres 6 rutes tot visualitzant la resta de productes artesans.

Aquestes rutes són obertes a grups a partir de 6 persones. Per a més informació i reserves cal entrar a www.menjatlalturgell.cat