Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / PSC-Progrés i ICV reclamen la construcció urgent d'un segon institut

PSC-Progrés i ICV reclamen la construcció urgent d'un segon institut

L’oposició vol que es prioritzi l’equipament a la nova expansió urbana del Camí Ral Els dos grups presentaran una proposta conjunta al plenari de dilluns vinent
ICV - PSC-Progrés
28/04/2008 13:13

Els grups municipals del PSC-Progrés i d’ICV a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentaran una proposta d’acord al plenari de dilluns vinent per tal de reiterar al Departament d’Educació de la Generalitat la necessitat urgent de construir un segon Institut a la ciutat. Els portaveus dels dos partits, Jordi Mas Ortega i Josep Maria Carles, consideren que aquest equipament ha de ser una prioritat atesa “la saturació del centre actual i a la voluntat de potenciar els cicles formatius”.

La mateixa proposta també expressa la voluntat de cedir al Departament d’Educació el primer terreny d’equipament que hi hagi disponible en el desenvolupament dels nous plans parcials previstos de la zona del Camí Ral de Cerdanya.

Paral.lelament, se sol•licita convocar i reunir el Consell Escolar Municipal per tal que “informi de l’estat de la qüestió pel que fa a l’emplaçament i a la construcció d’un nou Institut i, com és lògic, debatre-hi tot allò que sigui del seu interès”. En aquest sentit, els dos grups municipals posen de manifest que el Consell Escolar Municipal fa més de cinc anys que no es reuneix.

Des de Progrés i Iniciativa es considera que el nou institut és “una de les necessitats més urgents de La Seu i comarca”. A més a més, recorden que el departament català d’Educació, en un escrit de 19 de juliol de 2005, ja va sol•licitar la cessió d’un terreny per a la construcció d’un IES però, afirmen, no va rebre resposta per part de l’Ajuntament.

Pel que fa a l’absència de reunions del Consell Escolar Municipal, els dos grups de l’oposició recorden que la Llei que el regula diu textualment que “els consells escolars municipals han d’ésser consultats per l’Administració educativa, i també poden ésser consultats pels Ajuntaments respectius” sobre qüestions com ara “l’emplaçament de centres docents dins la demarcació municipal”.