Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà construirà 200 noves places d'aparcament a la zona del Museu Cerdà

Puigcerdà construirà 200 noves places d'aparcament a la zona del Museu Cerdà

L'Ajuntament també prepara un altre ascensor per accedir al centre i el nou pàrquing de l'Institut
14/08/2014 10:59

L'Ajuntament de Puigcerdà crearà 200 noves places d'aparcament gràcies al nou espai que construirà en el ja existent aparcament del Museu Cerdà. El projecte preveu aixecar un edifici de dues plantes sobre una part de l'aparcament existent, amb una planta de pàrquings coberts i una altra sense sostre.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha manifestat a l'ACN que "s'ha vetllat especialment pel revestiment de la nova estructura, perquè estigui ben integrada amb l'entorn". El solar existent entre el pàrquing actual i el pati del Museu Cerdà també s'habilitarà com a zona d'aparcament en superfície.

La construcció de l'edifici, que començarà a la tardor, serà relativament ràpida, ha explicat Piñeira, "ja que s'utilitzaran estructures prefabricades". Pel que fa a la connexió amb el centre de la Vila, s'utilitzarà l'actual ascensor que desemboca a la plaça d'en Calva, en el qual s'hauran d'habilitar noves parades. També es construiran més escales i passarel·les. La inversió total d'aquesta obra es de 895.000 euros que finança l'ajuntament amb la seva totalitat.

A més a més, Puigcerdà projecta un nou ascensor que connectarà la plaça d'en Calva amb la plaça de l'Alguer, per facilitar l'accés dels vianants a l'alçada del centre de la Vila. El nou ascensor també donarà servei als usuaris del pàrquing municipal del carrer Escoles Pies. Serà una estructura panoràmica molt similar a la de la plaça de l'Ajuntament, i suposarà una inversió de 200.000 euros.

L'alcalde ha manifestat que "en els propers mesos l'ajuntament també té previst encomanar la redacció del projecte per a la construcció d'un nou aparcament al subsòl dels patis de l'Institut, gràcies a un acord amb la Generalitat". A tot plegat s'hi afegirà a partir del mes de desembre "una rebaixa substancial del preu de la zona blava per fer-la més atractiva".