Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà vol l'accés a la xarxa elèctrica francesa per les exigències abusives d'Endesa

Puigcerdà vol l'accés a la xarxa elèctrica francesa per les exigències abusives d'Endesa

09/04/2009 18:24

L'Ajuntament de Puigcerdà ha expressat la seva preocupació per la manca de resposta del Govern espanyol a les reiterades peticions de poder-se connectar a la xarxa elèctrica francesa, en benefici de l'Hospital Transfronterer de Cerdanya.

L'alcalde, Joan Planella, justifica la petició per la proposta totalment abusiva que ha fet Endesa per donar llum al futur centre mèdic, pioner a Europa. La companyia espanyola ha presentat un pressupost de 8 milions d'euros. En canvi, la francesa EDF proposa fer el mateix per només 1,5 milions.

Planella remarca que, a diferència de la polèmica MAT de Girona, aquesta connexió no representa cap complexitat tècnica. Per això, creu que només la manca de voluntat del govern estatal està impedint connectar-se a EDF. De la seva part, la Generalitat se'n renta les mans argumentant que és una iniciativa que ultrapassa l'àmbit regional.

Joan Planella ha denunciat aquest fet en la visita a Puigcerdà del candidat d'ERC al Parlament Europeu, Oriol Junqueras. Per Junqueras, aquest és un clar exemple que a la Unió Europera les normes de lliure mercat i de competència no s'apliquen en sectors bàsics com l'elèctric, on encara hi ha situacions de monopoli de facto. El cap de llista republicà creu que també és una mostra dels problemes que comporta per a la Cerdanya la partició entre els Estats espanyol i francès.