Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Puigercós defensa a la Seu l'augment d'inversió de Governació a l'Alt Pirineu

Puigercós defensa a la Seu l'augment d'inversió de Governació a l'Alt Pirineu

Afirma que el PUOSC a la regió ha passat de 8 a 19 milions i que el Fons de Cooperació Local s'ha incrementat un 62,7%. El conseller es va reunir amb alcaldes i regidors de les comarques pirinenques
Ausàs - Puigcercós
31/12/2007 10:27

El Conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, afirma que el PUOSC a l'Alt Pirineu i Aran ha passat de 8 a 19 milions d'euros i que el Fons de Cooperació Local s'ha incrementat en un 62,7%. Puigcercós va fer aquestes declaracions dissabte a la Seu d'Urgell, en una reunió amb l'alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, i amb diversos alcaldes i regidors de la regió.

Pel que fa al Fons de Cooperació Local, Puigcercós va detallar que entre el 2000 i el 2004 va incrementar-se una mitjana anual d'un 11% fins arribar el 2004 a 5'22 milions d'euros. Entre el 2004 i el 2008, ¡la mitjana d'increment ha estat del 62'7%, arribant enguany a dotar de 9'4 milions d'euros als municipis de l'Alt Pirineu i Aran.

El Conseller de Governació també va avançar que el seu Departament té previst pagar un sou als alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants a partir de 2008. Actualment s'està quantificant el cost anual que suposarà aquest decret, del qual es beneficiaran més de 300 municipis catalans, dels qual 70 seran de l'Alt Pirneu d'un total de 77.

Joan Puigcercòs ha dit que amb l'entrada en vigor d'aquest Decret de Retribucions dels Electes Locals, es vol acabar 'amb suspicàcies i dignificar la feina dels alcaldes als municipis petits'. El conseller ha afegit que aquesta és també una manera d'ajudar als municipis amb menys habitants.

Pel que fa al desplegament d'infraestructures de Telecomunicacions, Puigcercós ha explicat que el Departament de Governació ha invertit 3'1 milions d'euros en equips per a banda ampla rural i telefonia mòbil. També ha indicat que s'han construït 29 torres de telecomunicacions, amb una inversió aproximada de 3 milions d'euros.

Segons Puigcercós, per al 2008 es donaran 70 comparticions d'infraestructures per oferir serveis de banda ampla rural i TDT, i està prevista la construcció de 82 noves torres, que s'han d'acabar de concretar amb els diferents municipis i Consells Comarcals de l'Alt Pirineu, amb una inversió de 8 milions d'euros.