Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Quatre explotacions, set restaurants i vuit allotjaments de l'Alt Urgell se sumen a 'Benvinguts a Pagès'

Quatre explotacions, set restaurants i vuit allotjaments de l'Alt Urgell se sumen a 'Benvinguts a Pagès'

Aquest cap de setmana també s'ofereix a veïns i visitants set activitats complementàries. L'esdeveniment permet conèixer de prop les explotacions agrícoles i ramaderes i mostrar el procés de producció d'aliments
28/05/2019 20:37

Quatre explotacions, set restaurants i vuit allotjaments de l'Alt Urgell donaran a conèixer els productes locals aquest cap de setmana vinent mitjançant l'acció promocional 'Benvinguts a Pagès', unes jornades de portes obertes que permeten conèixer de primera mà productors agraris i ramaders d'arreu de Catalunya i aprendre quin procés segueixen els aliments de proximitat.

Les explotacions que s'hi han sumat engany són La Reula, Ecofranch, Granja Argestues i Formatges l'Oliva. A la presentació de l'activitat -aquest dimarts a les instal·lacions de la productora làctica La Reula- el president en funcions del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, remarca que 'Benvinguts a Pagès' ajuda a "posar en valor el món rural", per "potenciar el turisme d'interior i la gastronomia" i perquè des del món urbà "hi hagi un coneixement que moltes vegades no hi és i que hi ha poques ocasions per explicar-lo".

Enguany també s'hi han sumat set restaurants (Cal Gabriel, Cal Tahussà, El Rastell, Hotel Betriu, Can Boix, Font del Genil i Guimar) i vuit allotjaments rurals (Cal Pastisser, Cal Rossa, Cal Sodhi, Cal Tresonito, El Racó de Cal Maro, Granel Gol, Hostal El Molí i Can Boix). La tècnica de Turisme de l'Alt Urgell, Montse Ripoll, ha recordat que un dels requisits per als restaurants participants és que al menú d'aquests dies ofereixin un mínim de tres productes locals. Des de l'Oficina Comarcal del DARP, Antònia Armengol hi afegeix que "és una oportunitat perquè la societat en general conegui com es fa allò que mengem o bevem, i perquè els productors mostrin la seva feina.

L'oferta es completa amb set activitats complementàries per als visitants, com ara visites a Expo Trac (Museu del Tractor de Montferrer), al jardí botànic del Molí del Pau, al celler de sake de Tuixent, al taller de saber artesà de Castellbò, al món ramader de Taús, a les plantes medicinals de Tuixent, a la preparació de cavalls àrabs a Coll de Nargó o bé a l'observació de voltors i ocells a Alinyà.

  • Presentació de ‘Benvinguts a pagès'
  • Presentació de 'Benvinguts a Pagès' a l'Alt Urgell