Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Quatre fundacions ambientals gestionaran els residus elèctrics i electrònics de la Mancomunitat

Quatre fundacions ambientals gestionaran els residus elèctrics i electrònics de la Mancomunitat

La recollida selectiva es fa a la deixalleria de la Seu i hi col.laboren comerciants i escoles
Ecotic
24/01/2008 12:18

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha subscrit un acord marc amb les fundacions ambientals Ecotic, Tragamòvil, Ecofimática i Ecoasimelec, per a la gestió i recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics. Aquest és el primer conveni que signen aquestes empreses amb un municipi de Catalunya, malgrat que ja treballen al País Basc, Andalusia i les Illes Balears.

L’acord entre l’ens de gestió de residus alturgellenc i les fundacions mediambientals permetrà el compliment d’un Reial Decret que va entrar en vigor el 13 d’agost de 2005, i que estableix l’obligatorietat de la recollida selectiva per assegurar el tractament dels aparells elèctrics i electrònics, amb components potencialment perillosos.

El conveni suposa la implantació per part del municipi de la Seu d’Urgell de la recollida selectiva a la deixalleria municipal, on els ciutadans poden dipositar els seus vells aparells. La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Pellicer, ha expressat la voluntat de continuar així “en la línia de bona gestió” per, a part de la recollida selectiva, “fer una selecció dels residus i aconseguir el mínim de contaminació possible”. Pellicer també ha manifestat que a l’espera de la creació d’un Punt Verd dins de la Seu, “els comerciants i escoles, que disposaran d’espais de recollida d’aquest tipus d’aparells, serviran per atendre les necessitats de la població”. “Val la pena un petit esforç de tothom en un tema com el mediambient”, ha indicat.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, creada l’any 1982, és l’organisme encarregat de la gestió de residus a la part nord de la comarca de l’Alt Urgell. Ofereix servei a 45 nuclis de població de nou municipis: la Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbò, Ribera de l’Urgellet, Alàs i Cerc, Valls de Valira, Estamariu, Arsèguel, el Pont de Bar i Cava-Ansovell.

Les tres Fundacions mediambientals Tragamóvil, Ecofimàtica i Ecoasimelec són promogudes per l’Associació Multisectorial d’Empreses Espanyoles d’Electrònica i Comunicacions. Aquesta entitat és l’única associació del sector TIC que agrupa a fabricants, comercialitzadores, distribuïdors, i, en el cas de telecomunicacions, a instal.ladors. Fundada el 1984, les empreses que la componen suposen al voltant del 3% del PIB espanyol i proporcionen ocupació directa a 300.000 persones.

Ecotic, per la seva banda està formada per 232 empreses productores i importadores d’aparells elèctrics i electrònics.