Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Quatre guardons per a l'Alt Urgell al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català

Quatre guardons per a l'Alt Urgell al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català

Exemplars de Bescaran i Alàs obtenen segons llocs i Estamariu rep un tercer i un cinquè premi. Criadors del Ripollès, el Pallars Sobirà i l'Aran guanyen els reconeixements principals
Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, a Esterri d'Àneu (Foto: PNAP)
21/11/2017 12:30

Els criadors de l'Alt Urgell han obtingut quatre premis al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que en l'edició d'enguany s'ha dut a terme aquest dissabte passat a Esterri d'Àneu. Al certamen hi participaven els exemplars guanyadors dels respectius concursos comarcals, com ara el que es va fer a la Seu el 14 d'octubre passat dins de la Fira de Sant Ermengol.

Al concurs, organitzat per la Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI), es donaven cinc premis en cadascuna de les sis categories en joc. En sobranyes, Toscana, de l'alturgellenc Joan Solé, de Bescaran, va obtenir el segon premi, per darrera de Kira, de Xavier Planella (Ripollès). L'altre segon premi per a l'Alt Urgell va ser, en terçones, per a Lluna, propietat d'Andreu Ramos, d'Alàs. En aquest cas, el primer premi va ser per a Faina-Aran, de l'aranès Albert Boya.

De la seva part, Carmen Espinosa, d'Estamariu, va recollir el tercer premi de parelles, pels exemplars Emília i Fruita. Els guanyadors van ser Melvita i Zeus, de l'aranès Joan España. Espinosa també va rebre el cinquè premi de cavalls per Barton. El premi al millor cavall ha estat enguany per a Júnior, de l'aranès Sergi Mir.

Participació de la Cerdanya

Els criadors de la Cerdanya van destacar en la categoria de sobrany, amb el segon premi per a Estel, dels germans Tosas; el tercer per a Trapi, de les Farreres, i el cinquè per a Sisoko, d'Andreu Soriano. El premi al millor sobrany va ser per a Fil, del pallarès Xavier Solé.

Jordi Ravetllat va rebre el tercer premi de terçones, per Canyella, i també el quart premi de parelles, per les eugues Baya IV i Alberta. Finalment, l'explotació de Santa Maria de Talló es va endur el premi al quart millor cavall, per Manso.

La Cerdanya serà precisament l'escenari del Concurs Nacional del 2018, en un indret i data encara per determinar. L'edició d'enguany a Esterri d'Àneu ha servit també per commemorar el 10è aniversari de la FECAPI i va incloure un sopar i un ball per als criadors participants. Com a novetats tècniques, en aquesta edició s'ha mesurat l'alçada a la creu i l'amplada de pit de tots dels animals quan entraven al recinte. Alhora, els jutges van alternar les categories que jutjaven.