Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Queixes a la Policia Nacional per manca de roba d'abric al Pirineu

Queixes a la Policia Nacional per manca de roba d'abric al Pirineu

El Comitè Regional de la Confederació Espanyola de Policia reitera la manca d'equipament d'hivern Els agents asseguren que a la Seu es treballa "en condicions infrahumanes"
Frontera del Riu Runer
15/10/2009 11:35

El Comitè Regional de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) a Catalunya ha denunciat que els policies destinats en llocs fronterers del Pirineu, com és el cas de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Les, no tenen el vestuari corresponent per a la zona de muntanya. En un comunicat de premsa el col.lectiu exposa que "si bé fa uns mesos el Ministeri d'Interior va presentar una campanya publicitària sobre els nous uniformes, les peces de roba s'han distribuït només a comunitats de l'interior de la península, sense adonar-se si hi ha altres plantilles més necessitades".

El Comitè Regional de la CEP a Catalunya indica que la seva denúncia "suposa un flagrant incompliment de la llei de Prenvenció de Riscos Laborals, ja que l'Administració està obligada a proporcionar als agents "equips de protecció individual adequats per a l'exercici de les seves funcions".

Des del col.lectiu també s'ha volgut deixar clar que existeix "un constant menyspreu cap als agents del CNP a Catalunya, que sempre són els últims a accedir a qualsevol millora".

D'altra banda, el sindicat explica que a la Seu d'Urgell els vestidors per canviar-se són casetes prefabricades sense calefacció i les cabines de control no tenen estufes. "Treballen en condicions infrahumanes que no són pròpies d'aquesta època ni de la corporació a la qual pertanyen, el Cos Nacional de Policia", lamenten.