Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Queixes a l'Alt Urgell per la tramitació dels tiquets de pesca a través d'Internet

Queixes a l'Alt Urgell per la tramitació dels tiquets de pesca a través d'Internet

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, assegura que el departament de Medi Ambient ampliarà els punts de venda Aquest diumenge comença la temporada amb un esmorzar popular
Pescador - Aguayo - Vilarrubla
13/03/2009 20:08

El president del Club de Caça i Pesca de l'Alt Urgell, Antoni Vilarrubla, ha expressat el seu malestar per l'aplicació dels nous mecanismes per aconseguir l'obtenció dels tiquets de pesca, que ara s'han de tramitar a través d'Internet o bé a les seus dels parcs naturals i dels serveis territorials. Segons ha explicat Vilarrubla, "aquesta mesura dificulta la gestió de la taxa, ja que la majoria dels socis alturgellencs no tenen accés a la banda ampla i estan lluny dels punts d'expedició físics establerts pel departament de Medi Ambient".

En una carta, Vilarrubla critica que se'ls ha imposat el mètode de tiquets per Internet i pagament amb targeta de crèdit, quan "encara no existeix una llei que obligui a fer-ho". Des del Club de Caça i Pesca de l'Alt Urgell es considera que aquesta obligació és "anticonstitucional", per a la qual ni tan sols se'ls ha permès un període d'adaptació. "Ens sorprèn això d'un govern que parla de participació i democràcia", subratlla.

Fins ara la gestió dels tiquets de pesca diaris es feia a l'Alt Urgell des del club. Vilarrubla lamenta "que no s'hagi parlat amb el territori i no se'ns hagi tingut en compte a l'hora d'aplicar la mesura". I ha afegit: "Catalunya no és l'àrea metropolitana i Collserola, va més enllà, tot i que això no sembla importar gaire".

Amb relació amb aquesta qüestió, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, s'ha mostrat sensible a les demandes dels pescadors i ha afirmat que ja ha mantingut converses amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per fer canvis en l'expedició dels permisos. El conseller urgellenc creu que en el procés de tramitació s'introduiran de forma imminent variacions, i s'augmentaran els punts de venda, per exemple, a través dels caixer del Servicaixa o a dependències diverses.

Ausàs considera que en aquest cas "cal entendre la realitat concreta del Pirineu, on encara hi ha llocs sense cobertura d'Internet, malgrat que el Pla Catalunya Connecta ho farà possible ben aviat".

Inici de la temporada de pesca

Aquest cap de setmana s'inicia el període de pesca de la truita, que finalitzarà el 31 d'agost. El Club de Caça i Pesca de l'Alt Urgell obrirà la temporada amb un esmorzar popular aquest diumenge, de les vuit a les deu del matí, al costat de les comportes del Parc Olímpic del Segre.