Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Queixes a Organyà per les interrupcions en el subministrament elèctric

Queixes a Organyà per les interrupcions en el subministrament elèctric

L'Ajuntament insta Endesa a revisar la xarxa i executar les inversions pendents en manteniment. El darrer episodi va ser divendres passat, quan el municipi i poblacions properes es van quedar sense llum més de 3 hores i mitja i hi va haver diversos microtalls
Ajuntament d'Organyà
08/05/2019 11:52

L'Ajuntament d'Organyà ha tramès un escrit de queixa a la companyia Endesa pels diversos talls de subministrament elèctric que el municipi va patir aquest dijous passat, dia 2, i que també va afectar els municipis de l'entorn. Segons ha informat el consistori, després d'aquestes incidències l'alcalde, Celestí Vilà, va parlar amb el responsable de la multinacional a Lleida per "exigir-li l'execució de les inversions de manteniment pendents".

A la carta, adreçada al cap territorial de Nous Subministraments i Serveis en Xarxa d'Endesa, Ricardo Cabestre, l'Ajuntament d'Organyà exposa que dijous passat hi va haver dos talls de llum complets (de 3/4 de 8 del vespre a 1/4 de 10 de la nit, i de 2/4 d'11 a 2/4 d'una de la nit). En total, tres hores i mitja a les quals s'hi van sumar diversos microtalls, que van afectar igualment equips elèctrics i informàtics. El consistori ganxo apunta que aquestes incidències "van provocar, ateses les hores en què va passar, un perjudici important en els establiments públics, a banda d'un gran enrenou i moltes molèsties, sense descartar perjudicis econòmics en habitatges particulars".

Més precedents de talls

Per això, la corporació municipal insta Endesa a "verificar tots els sistemes, instal·lacions, equips i línies per evitar aquests talls". En aquest sentit, el text recorda que aquests incidents "no són nous, sinó que els patim amb massa freqüència". Davant d'aquests fets, des d'Organyà consideren necessària "una inversió en la línia de subministrament" per "garantir el bon funcionament d'aquest servei públic", perquè, afirmen, "ja són excessius els talls de subministrament" que pateix la població.

La carta acaba demanant a la companyia "una explicació sobre els motius" d'aquests talls, i adverteix que l'Ajuntament "es reserva la facultat d'emprendre totes les accions que cregui convenient en defensa de les veïnes i els veïns d'Organyà".