Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Queixes dels Mossos d'Esquadra per la manca de calefacció als calabossos dels jutjats de la Seu

Queixes dels Mossos d'Esquadra per la manca de calefacció als calabossos dels jutjats de la Seu

El Departament de Justícia instal·larà uns calefactors provisionals mentre es troba una solució definitiva al problema
Jutjats de la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
08/02/2017 17:55

Els Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell han expressat el seu malestar per la falta de calefacció als calabossos dels jutjats urgellencs. Segons informa l'ACN, fonts policials han assegurat que aquesta situació no és un problema normalment perquè els detinguts estan molt poc temps en aquesta estança quan passen a disposició judicial. Tanmateix, els policies que custodiaven Fernando Blanco van haver de restar-hi més de 10 hores un dia, i més de 4 l'altre. Els Mossos d'Esquadra han explicat que funcionaris del jutjat van cedir-los una petita estufa d'aire "del tot insuficient" per apujar la temperatura que hi havia al calabós, semblant a la del carrer.

Des del Departament de Justícia s'ha informat que no s'ha rebut cap queixa formal per part de la policia. Tanmateix, s'ha explicat que es procedirà a instal·lar quatre calefactors de forma provisional mentre es busca una solució definitiva al problema.

Els calabossos del Jutjat de la Seu d'Urgell, situats al soterrani de l'edifici, no disposen de calefacció malgrat que és un edifici relativament nou, inaugurat l'any 2003.

Edifici de tres plantes

L'edifici, que va comptar amb una inversió de gairebé 2 milions d'euros, té cinc plantes. Al soterrani hi ha l'arxiu general, l'aparcament, l'àrea de detinguts i els vestidors. A la planta baixa s'ubica el vestíbul d'entrada, la sala d'espera per al públic, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, el registre civil, la clínica medicoforense amb sala d'espera i un despatx-consulta, i una sala de vistes que es pot utilitzar també com a sala de matrimonis. A la primera planta hi ha les dependències per al deganat, la fiscalia i diversos despatxos per a procuradors, advocats i tècnics.

A la segona planta hi ha el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1, despatxos per al jutge i el secretari, l'oficina judicial, una sala de vistes petita, una sala de declaracions i l'arxiu. A la tercera planta hi ha el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2, despatxos per al jutge i el secretari, l'oficina judicial, una sala de vistes petita, una sala de declaracions i l'arxiu. Finalment, hi ha una altra planta sota coberta.