Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La campanya d’identificació genètica de gossos a la Seu ja ha fet 187 extraccions el primer mes

La campanya d’identificació genètica de gossos a la Seu ja ha fet 187 extraccions el primer mes

La xifra suposa que més d’un 12,5% dels cans censats al municipi ja han passat pel veterinari. Les mostres d'ADN serviran, entre d'altres, per identificar excrements al carrer i facilitar la localització de mascotes perdudes
Campanya d'identificació de gossos mitjançant l'ADN
01/08/2018 12:35

La campanya d’identificació genètica dels gossos de la Seu d'Urgell, posada en marxa per la Regidoria de Medi Ambient, ja ha realitzat, el primer mes de funcionament, 187 extraccions de sang a gossos del municipi. Aquesta xifra representa que més d’un 12,5% dels gossos censats al municipi ja han passat pel veterinari per donar a conèixer el seu ADN.

L'Ajuntament de la Seu va iniciar la campanya municipal d’identificació el passat 2 de juliol amb l’objectiu de poder localitzar de manera precisa la minoria de propietaris incívics que no recullen les defecacions de les seves mascotes. Ara mateix se n'està fent la primera fase. Fins al 31 de desembre de 2018, els amos poden fer el registre d'ADN del seu gos de manera gratuïta, mentre que a partir de l’1 de gener de 2019 el cost de l’extracció anirà a càrrec del propietari mateix.

Aquesta campanya també servirà per disposar d’una base de dades actualitzada del Registre Censals d’Animals de Companyia del municipi. Des del consistori subratllen que, a més a més, l'acció està servint també per donar de baixa moltes mascotes que constaven encara a la base de dades i que actualment ja no estan vives o bé resideixen en un altre municipi.

Segona fase

La segona fase de la campanya s’iniciarà el dia 1 d’abril de 2019. A partir d'aquell moment es realitzarà la recollida de mostres de femtes dels gossos i se sancionarà els propietaris incívics que deixin les defecacions a la via pública i ens els parcs i jardins de la ciutat.

La nova ordenança municipal de tinença i protecció dels animals preveu, en el seu article 39, que els propietaris de gossos tenen l’obligació de facilitat l’ADN a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i que en cas contrari podran ser sancionats. Pel que fa a les sancions, l’ordenança municipal recull tres tipus d’infraccions: les lleus (de 60 a 300€); les greus (de 500 a 1.000€) i les molt greus (de 1.000 a 2.000).