Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Recepció de Joan-Enric Vives als nous membres del Consell Superior de la Justícia d'Andorra

Recepció de Joan-Enric Vives als nous membres del Consell Superior de la Justícia d'Andorra

L'òrgan té ara Enric Casadevall com a president i Maria Carme Torres com a vicepresidenta. La trobada s'ha fet al Palau Episcopal de la Seu
Recepció al Palau Episcopal al nou CSJ d'Andorra
20/11/2017 14:30

El Palau Episcopal de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dilluns un acte de valoració i suport de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, als nous membres del Consell Superior de la Justícia d'Andorra, presidits per Enric Casadevall.

Casadevall, ha fet en un breu parlament un agraïment al copríncep pel suport rebut de la institució al llarg de la recent història d'aquest òrgan de representació, govern i administració de l'organització judicial. Ho ha fet en nom dels altres membres que inicien el seu mandat de sis anys: la vicepresidenta Maria Carme Torres, que va assumir la responsabilitat el mes de juliol passat, en substitució del desaparegut Jaume Sansa; Olga Adellach, designada pel Copríncep episcopal; Clàudia Arias, designada pels Magistrats i Batlles, i Joan Cabeza, designat pel Copríncep francès.

Joan-Enric Vives, en el seu parlament, els ha encoratjat en la tasca institucional encomanada al tercer poder de l’Estat andorrà i els ha animat a "vetllar perquè la justícia funcioni" i a "fer-ho amb caràcter democràtic i d'independència d'altres poders". Monsenyor Vives ha reclamat que vetllin pel bon funcionament de la Justícia, ara que és a punt de complir-se els 25 anys de l'aprovació de la Constitució Andorrana i de l'entrada en funcions del CSJ. El copríncep ha valorat el treball plasmat el 2016 en el Recull d’obligacions i valors deontològics de Magistrats, Batlles i Fiscals. Alhora, ha demanat per al Consell "la confiança de la ciutadania, molta dedicació i encert en el treball, fet amb visió de futur", ja que creu que "així el Consell serà la garantia de la independència de la Justícia, i el seu motor de racionalització i adaptació modernitzadora".

A l'acte hi han estat presents el representant del Copríncep Episcopal, Josep M. Mauri, i la secretària general dels Serveis del Copríncep, Concepció García Moyano.