Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Recerca de finançament per recuperar el Mirador del Cretaci

Recerca de finançament per recuperar el Mirador del Cretaci

El jaciment amb la posta d'ous de dinosaure més gran d'Europa, ubicat al municipi de Coll de Nargó, va ser destruït fa un any i mig. L'objectiu és que l'espai, de gran interès paleontològic, torni a ser visitable
El Mirador del Cretaci abans i després de l'atac
23/08/2016 10:50

El museu Dinosfera de Coll de Nargó busca finançament per poder recuperar la part del jaciment del Mirador del Cretaci que va ser destruïda ara fa un any i mig. El director del centre, Àngel Galobart, ha manifestat en declaracions a l'ACN que l'objectiu de la inversió seria fer una actuació perquè l'espai tornés a ser visitable, ja que el jaciment de Pinyes és un enclavament important, "amb un gran interès paleontològic i de molt fàcil accés".

Tot i que el Mirador del Cretaci segueix obert al públic, les persones que s'hi acosten no poden veure les peces principals a causa de l'acte vandàlic. És per això que el museu organitza visites guiades amb un paleontòleg a d'altres jaciments. "Amb aquesta mesura volem conscienciar la gent de la importància del patrimoni que tenim", destaca Galobart.

Un any i mig després de la destrucció de la posta d'ous de dinosaure més important d'Europa, aquesta segueix sense restaurar. De moment, no té data de reobertura, tot i que s'espera que d'aquí a un parell d'anys s'hagi aconseguit tornar posar-lo en marxa.

Acte vandàlic

El jaciment va aparèixer el mes de març del 2015 completament destrossat per l'acció d'algun desconegut que va malmetre totes les restes d'ou que afloraven i que van quedar escampades pel jaciment. Prop d'aquesta zona es va extreure l'any 2009 la posta d'ous de dinosaure més gran recuperada a Europa, tenint en compte que aquest tipus de troballes són molt escasses a Europa i aquesta zona de Pirineu n'és un dels màxims exponents.

Un any i mig després de la destrossa segueixen les investigacions dels fets i de moment se'n desconeix el culpable.