Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Recollida de signatures a Coll de Nargó per demanar la modificació del nou traçat de la C-14

Recollida de signatures a Coll de Nargó per demanar la modificació del nou traçat de la C-14

Les firmes, que recull un particular, es faran arribar al DPTOP
Coll de Nargó
12/12/2007 14:09

Un veí de Coll de Nargó, Josep Maria Gasca, ha iniciat una recollida de signatures per demanar a la Generalitat que projecti un traçat de la variant de la C-14 respectuós amb el paisatge i l'horta del poble, sense viaductes visibles i amb uns bons accessos. La iniciativa, que ha començat avui, pretén aconseguir suport popular per tal que el departament de Política Territorial i Obres Públiques reconsideri l'opció prevista per a la carretera a Coll de Nargó, que contempla un llarg viaducte al pantà d'Oliana.

El manifest expressa la voluntat que la millora de carretera C-14 tingui en compte les opinions dels habitants del territori, respecti el medi ambient i no s'apliqui amb criteris purament econòmics. Gasca defensa que l'obra és d'interès general i que ha de millorar la seguretat, però que 'cal que s'adapti a les necessitats de la zona'.

El document també insta al govern a respectar les directrius del Pla Territorial de l'Alt Pirneu i l'Aran, que promou la cura pel paisatge com a element de desenvolupament econòmic important per al present i el futur del territori pirinenc.

Josep Maria Gasca proposa dues opcions de traçat, que s'hauran de debatre pròximament amb tècnics de la Generalitat. De moment, el DPTOP ha acceptat una moratòria de sis mesos per parlar de les propostes dels pobles en relació a la variant. Una opció alternativa consistiria en envoltar el poble per la banda oest, mentre que l'altra evitaria l'impacte paisatgístic passant per darrera el Pujol, i connectant amb la carretera L-401.

Gasca assegura que la recollida de signatures compta amb el suport de l'Ajuntament de Coll de Nargó, però que és una iniciativa particular que ara caldrà veure si rep el suport ciutadà.