Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Recollides més d'un miler de signatures per demanar un nom de carrer o plaça per a Joan Ribolleda 'Truqui'

Recollides més d'un miler de signatures per demanar un nom de carrer o plaça per a Joan Ribolleda 'Truqui'

Els impulsors ja han lliurat la petició al registre de l'Ajuntament. La campanya incideix en el desig que aquest reconeixement al cantant se li faci en vida
Col·locació simbòlica d'una placa de la Plaça de Joan Ribolleda 'Truqui'
28/06/2019 18:15

Els impulsors de la campanya perquè la Seu d'Urgell tingui un carrer o plaça amb el nom de Joan Ribolleda 'Truqui' han recollit més de 1.000 signatures per demanar que l'Ajuntament dugui a terme aquesta petició. Les firmes s'han presentat ara fa pocs dies, aquest mes de juny, al registre de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) per tal que el consistori en tingui constància i prengui les decisions que consideri oportunes.

La campanya ha estat divulgada pel periòdic 'L'Alternativa'. Dos dels seus responsables, Yann Marais i Andreu Escales, s'han mostrat satisfets per la resposta dels veïns i veïnes i esperen que es tradueixi en la designació d'un carrer amb el nom de Truqui. A més a més, Marais incideix especialment en el fet que volen que aquest reconeixement no es faci efectiva a llarg termini sinó que sigui en vida i, per tant, l'homenatjat pugui ser present en l'estrena del carrer o plaça.

Sobre aquest punt, el portaveu de la campanya reconeix que la petició ha obert un debat sobre la designació de carrers i sobre quines persones s'ho mereixen més, però creu que aquest cas és paradigmàtic perquè "algú com ell, que representa les persones més humils del territori, es mereix un nom aquí, al municipi".

En la mateixa línia, Andreu Escales ha explicat a RàdioSeu que entre els signants s'hi han sumat persones poc habituades a implicar-se en recollides de signatures, i ho atribueix a que "és un un símbol de la Seu, Castellciutat i l'Urgellet", sense distincions d'ideologia ni de sentiments, i que "serà com aconseguir una plaça per a molts ciutadans anònims que no tindrem mai un carrer o una plaça, que cada dia anem a treballar, tenim els nostres problemes quotidians i anem tirant amb una sabata i una espardenya, hivern i estiu".

Abans de completar la recollida de signatures, el 19 de maig passat es va fer una col·locació simbòlica d'una placa amb el nom de Plaça de Joan Ribolleda. Tot seguit, els mateixos autors van retirar el cartell. L'acció es va fer al Portal Vell d'Andorra perquè és el lloc que el 'Truqui' considera com el seu preferit, tot i que els impulsors han proposat d'altres opcions, com podria ser la substitució del nom d'algun carrer dedicat a persones vinculades a la dictadura franquista.