Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Rècord de visitants en les exposicions 'Herois i Superherois' i 'Una mirada al passat'

Rècord de visitants en les exposicions 'Herois i Superherois' i 'Una mirada al passat'

Més de 6.000 persones de totes les edats han vist les mostres instal·lades a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell
Exposicions a la Seu
28/10/2019 14:40

Les exposicions "Herois i Superherois" i "Una mirada al passat", instal·lades a la Sala de Sant Domènec, han obtingut un rècord de visitants. Un total de 6.000 persones de totes les edats han gaudit de les dues propostes culturals. Així es desprèn de les dades recollides per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, coorganitzadora d’ambdues mostres, que s’han pogut veure durant el mes d’agost, i setembre-octubre, respectivament.

"Herois i Superherois", creada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria (Andorra), amb la coorganització de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, va estar oberta al públic durant 25 dies a l'agost i setembre, fet que suposa una afluència mitjana de 162 persones diàries, obtenint un total de 4.059 visitants.

El perfil de públic va ser transversal, essent tan important l'infantil com l’adult. Respecte a aquest darrer grup, ha quedat constatat el poder evocador del còmic i del cinema al voltant dels herois i superherois en la memòria de les persones més grans.

Al voltant de la mostra "Herois i Superherois" es van dur a terme diverses activitats de dinamització, com la visita del Casal Municipal d’Estiu o l'organització d’activitats durant els dies de mercat a la Seu d’Urgell, a través de la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

"Herois i Superherois" és una exposició realitzada íntegrament a partir del material de la col·lecció del cinèfil i col·leccionista urgellenc Josep Benavent. Aquest proper mes de novembre iniciarà la seva itinerància a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell (Mollerussa).

Pel que fa a l’exposició "Una mirada al passat", que ha presentat per primera vegada i d’una forma exclusiva un recull de 120 imatges inèdites del fons fotogràfic Josep Maria Esclusa -dipositat a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell-, ha estat oberta al públic del 20 de setembre al 20 d’octubre, també a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell, i hi han passat 2.158 visitants. En aquesta mostra, el públic ha estat majoritàriament adult i de persones grans, en tractar-se d’imatges de la dècada dels 60 sobre la quotidianitat de la Seu d’Urgell.

La mostra s'ha complementat amb 10 visites guiades, concretament a 6 grups escolars i 4 al públic en general, totes elles a càrrec de la guia local Pilar Aláez. El darrer cap de setmana d’obertura d’aquesta exposició, que va coincidir amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol, van passar a visitar-la més de 400 persones en un dia.

La mostra, organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i SocialTrends, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l'IECAU, l’Espai Ermengol i la Cooperativa Cadí, ha estat formada per 120 fotografies inèdites de mig i gran format, completada amb material fotogràfic divers com a elements de context (càmeres fotogràfiques, ampliadores i productes químics utilitzats per Josep Maria Esclusa en la realització de les fotografies i posterior revelat al laboratori).