Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Recullen més de 12.000 signatures per demanar una rotonda d'accés al Punt de Trobada

Recullen més de 12.000 signatures per demanar una rotonda d'accés al Punt de Trobada

Empleats i clients qüestionen el fet que s'hagi prohibit l'accés directe des de la CG-1 en direcció nord. Entre els impulsors de la petició hi ha urgellencs que treballen al centre comercial lauredià
La CG-1, al pas pel Punt de Trobada (Foto: El Periòdic)
13/12/2016 10:55

Els treballadors del centre comercial E.Leclerc-Punt de Trobada han recollit en pocs dies un total de 12.041 signatures per demanar al Govern d'Andorra que construeixi una rotonda d'accés directe a l'edifici des de la carretera general 1. Quatre empleats han lliurat aquest dilluns la petició al cap de l'executiu andorrà, Antoni Martí, i al nou ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, en una reunió a l'edifici administratiu del Govern. Entre els impulsors hi ha també veïns de l'Alt Urgell que treballen al centre lauredià i que, per tant, ara han de fer més volta cada dia per entrar a treballar.

La campanya arriba després que les darreres setmanes s'ha modificat la circulació davant del Punt de Trobada, cosa que ha provocat les queixes de treballadors i clients. Concretament, s'ha establert dos carrils per banda a la CG-1 i s'ha suprimit les illetes que permetien accedir al centre comercial, per als vehicles provinents de la frontera, i també sortir-ne en direcció nord. Ara, en tots dos casos, els conductors han de seguir circulant durant més d'un quilòmetre fins a la rotonda més propera. Per entrar al recinte venint de la frontera, s'han de desplaçar fins a tocar del centre comercial River; i per als qui en surten i volen anar en direcció nord, han de baixar fins a pocs metres del punt fronterer.

A més a més, aquesta nova ordenació ha fet que el bus interurbà que cobreix la zona hagi eliminat la parada que hi havia en aquell punt, per la qual cosa els qui s'hi volen apropar amb transport públic han de caminar després prop d'un quilòmetre.

Per tot plegat, els signants demanen que l’Executiu "adopti les decisions escaients per construir una rotonda a la Carretera General 1, quilòmetre 3, per permetre tant l’accés com la sortida del centre comercial E.Leclerc-Punt de Trobada en els millors terminis".

Antoni Martí i Jordi Torres s'han compromès a fer el necessari perquè, com a prioritat, es restableixi el servei d’autobús davant del Punt de Trobada. Pel que fa a l'essència del conflicte, la supressió de l'accés directe, des del Govern l'han justificat per "interès nacional", ja que les illetes suposaven un problema per a la circulació pel risc d'accidents, tenint en compte que molts vehicles, tot i la presència d'un radar, passen per aquell punt sense respectar el límit de velocitat, que és de 60 km/h. Tot i això, Martí ha explicat als impulsors de la recollida de signatures que existeix la previsió d'una rotona al pla general de carreteres, si bé aquesta obra dependria de la construcció de les fases pendents de la variant de Sant Julià de Lòria.