Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Red Eléctrica construirà una nova subestació d'electricitat a Adrall

Red Eléctrica construirà una nova subestació d'electricitat a Adrall

Ja han començat les prospeccions al terreny contigu a l'actual instal.lació per tal d'elaborar el projecte L'objectiu de la companyia és millorar el servei i adaptar-se a la nova normativa
Adrall - Prospeccions per a nova subestació
10/07/2014 09:52

Red Eléctrica instal.larà una nova subestació d'electricitat a Adrall, al costat de la que hi ha actualment al municipi. L'objectiu de la companyia és millorar el servei i adaptar-se a la nova normativa. Segons ha explicat l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, les prospeccions que es duen a terme en el terreny contigu a l'actual planta de generació elèctrica són per determinar com està el subsòl i així elaborar el projecte definitiu.

Segons informa l'ACN, la nova subestació ocuparà uns 9.000 metres quadrats, en un espai que Red Eléctrica Española va adquirir després d'arribar amb un acord amb els propietaris.

Capdevila ha especificat que la companyia està construint la nova planta de distribució de llum, "no pas perquè hagi d'incrementar el servei d'electricitat, sinó perquè la instal.lació actual és obsoleta i vella i s'ha de posar al dia". En aquest sentit, l'alcalde alturgellenc ha assegurat  que l'ampliació "és independent d'una hipotètica línia elèctrica cap a Andorra". 

L'ajuntament de Ribera d'Urgellet ja ha fet arribar una petició a la companyia elèctrica perquè faci l'ampliació "seguint la mateixa cota que la subestació existent". Capdevila remarca que "s'haurà de realitzar una excavació important al terreny, d'uns divuit metres", de tal manera que la nova planta "quedarà al nivell del riu i serà poc visible des de la carretera".