Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Rehabilitació cognitiva a la Fundació Sant Hospital gràcies a les noves tecnologies

Rehabilitació cognitiva a la Fundació Sant Hospital gràcies a les noves tecnologies

Els pacients poden accedir a una plataforma especialitzada creada per personal de l'Institut Guttmann. El servei es pot utilitzar des del centre urgellenc amb pantalles tàctics o bé des del domicili de l'usuari
Usuaris de la plataforma (Foto: Fundació Sant Hospital)
25/08/2017 12:43

La Fundació Sant Hospital va signar el mes de juny passat amb l'empresa Brainhealth Solutions SL la contractació de la llicència d’ús de la plataforma de telerehabilitació cognitiva Guttmann, NeuroPersonalTrainer, desenvolupada per personal de l’Institut Guttmann. Aquesta eina, permet realitzar intervencions a distància en pacients que pateixen algun tipus d’alteració cognitiva i planificar sessions específiques, segons la patologia i el grau d’afectació que té cada persona, per treballar les funcions cognitives (memòria, atenció, llenguatge, gnòsies, orientació, pràxies, càlcul i funcions executives).

Els usuaris poden accedir a la plataforma des del centre urgellenc amb pantalles tàctils o bé des del seu domicili. De moment, la utilització s’ha iniciat amb pacients adults afectats de Dany Cerebral Adquirit (DCA) o demències.

Aquesta eina s'ha estat provant en una fase pilot durant 2 anys i s'ha obtingut uns resultats "molt satisfactoris", motiu pel qual s'ha decidit ampliar gràcies a la implicació de la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell. Tant la valoració del treball que fan els propis pacients que han començat a utilitzar la plataforma, com els resultats de les diferents sessions, són molt positius en tots els casos.