Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reintrodueixen quatre exemplars de cabra pirinenca a la Val d'Aran

Reintrodueixen quatre exemplars de cabra pirinenca a la Val d'Aran

Els animals provenen de la vessant francesa de l'Arieja. El Conselh Generau ja ha avançat que es preveu una segona fase d'alliberaments
Cabra pirenaica
21/10/2015 14:30

El Conselh Generau d'Aran ha alliberat quatre exemplars de cabra pirinenca, amb el consentiment de les associacions ramaderes i les societats de caça i pesca de la zona. L'alliberament d'un boc i tres cabres té com a objectiu retornar a les muntanyes araneses aquesta espècie, actualment coneguda com a cabra hispànica. Els exemplars, que provenen de la vessant francesa de l'Arieja, han estat uns dies en quarantena per certificar que sanitàriament es troben en bon estat i no són portadors de cap malaltia.

El Conselh Generau ja ha avançat que preveu una segona fase d'alliberaments de nous exemplars de cabra pirenaica capturades en el seu estat salvatge. En aquest sentit, el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d'Aran, Jose E. Arró, ha explicat que ''la repoblació no comporta cap limitació ni restricció en la pràctica de la caça a l'Aran'' i ha afegit que ''el que es pretén és que la cabra pirenaica s'adapti al seu entorn natural, convivint amb totes les activitats que en aquest moment es desenvolupen''. Arró ha afegit que ''si la seva adaptació és positiva i es reprodueix amb normalitat, en un futur passarà a ser espècie cinegètica i la seva caça serà regulada'', tal i com ja passa amb les altres espècies de caça major.