Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Residències de gent gran de l'Alt Pirineu comencen a rebre visites de familiars

Residències de gent gran de l'Alt Pirineu comencen a rebre visites de familiars

Un del primers centres a tenir l'autorització de Salut ha estat el Verge de Ribera, a la Pobla de Segur, pel fet que no ha patit cap cas de COVID-19. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia i les retrobades es fan al jardí i amb distància de seguretat
Trobada entre una resident i el seu fill al centre Verge de Ribera, a la Pobla de Segur (Foto: ACN)
26/05/2020 14:20

Els usuaris de la residència Verge de Ribera, a la Pobla de Segur, han començat a rebre les visites dels primers familiars aquest dimarts. El centre residencial, un dels dos que hi ha en aquest municipi del Pallars Jussà, és dels primers que ha rebut l'autorització del Departament de Salut.

Sílvia Capella, directora de la residència, ha explicat que ho han pogut fer perquè són una "residència verda"; és a dir, que no han registrat cap cas de COVID-19 i estan lliures de coronavirus. En la mateixa situació es troben les dues residències de la Seu d'Urgell (la del Sant Hospital, ubicada ara al Seminari, i la Llar de Sant Josep), on han donat negatiu tots els tests PCR realitzats darrerament tant a usuaris com al personal.

Les visites a la residència Verge de Ribera s'han organitzat per torns, de moment al jardí del centre. A les 10 del matí surten els usuaris del primer pis, a les 11 els del segon i a les 12 els del tercer. Els familiars han de concertar cita prèvia i es troben al jardí. De moment el contacte físic haurà d'esperar i parlen separats per 2 metres de distància.

Els usuaris de la residència s'han mostrat contents de poder rebre les primeres visites de familiars. Un d'ells, Eugeni Vidal, ha comentat per a l'ACN que li agradaria més poder tocar i abraçar els seus nebots o parlar-hi més a prop, però que mentre no pugui ser, ja es conforma amb aquesta distància de dos metres. La majoria d'usuaris, de fet, són molt conscients de la situació de pandèmia que viu el país i prefereixen mantenir aquestes mesures de seguretat per evitar contagis als familiars, han dit.

El jardí de la residència dóna directament al carrer, però per evitar el contacte entre familiars i residents, l'Ajuntament de la Pobla ha col·locat unes tanques per garantir la separació mínima dels dos metres. A més tots els familiars han de fer les visites amb mascareta.
Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, ha dit que per poder fer les visites a l'interior del centre han d'habilitar un espai i fer unes petites reformes que esperen poder començar en breu. Mentrestant, tant residents com familiars han valorat molt satisfactòriament aquesta mesura.

Contacte mantingut per videotrucada

Sílvia Capella ha reconegut que residents i familiars tenien moltes ganes de veure's, tot i que la majoria ja havien parlat per videotrucada. A més de les mesures de seguretat com portar mascareta i els dos metres de distanciament físic, els familiars en el moment de demanar hora han d'omplir un formulari acreditant que no tenen cap símptoma de coronavirus com febre, tos o mal de cap, entre altres qüestions.

Es preveu que de manera progressiva la resta de residències de l'Alt Pirineu, en haver entrat a la fase 2, vagin obrint els centres a visites de familiars, prèvia autorització de Salut.