Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Restauren la cadira i la imatge de la Mare de Déu del Roser de Sant Serni de Canillo

Restauren la cadira i la imatge de la Mare de Déu del Roser de Sant Serni de Canillo

08/10/2008 10:49

L’Àrea d’Inventari i Conservació del Govern d'Andorra ha restaurat la cadira processional barroca de la Verge del Roser de l’església de Sant Serni de Canillo. La cadira, que estava situada dins d’una habitació contigua al cor de l’església, presentava un pèssim estat de conservació, atès que les condicions de temperatura i d’humitat no eren les adequades.

Per aquest motiu, els tècnics de conservació-restauració van traslladar la peça al taller de restauració de Patrimoni Cultural, on s’ha restaurat durant el darrer mes i mig. El procés de restauració ha consistit en la fixació i neteja de la policromia i la reintegració pictòrica de les zones de pèrdua, on quedava a la vista la capa de preparació.

La restauració ha permès ajuntar de nou la cadira i la talla de la Mare de Déu del Roser, que actualment es trobava a la sagristia de l’església. L’estat de conservació de la talla era força bo i els serveis de restauració només han calgut netejar la superfície de la peça.

La composició escultòrica, composada per la cadira processional i la talla barroca de la Verge del Roser, ha estat emplaçada a l’entrada del temple. D’aquesta manera, tot i que no conserva la seva funcionalitat processional originària, tothom podrà gaudir d’aquest conjunt artístic, tant els fidels, com els amants de l’art.

Amb aquesta actuació, el Govern ha recuperat una peça que estava molt malmesa i que corria el perill que es perdés definitivament.