Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Restriccions de trànsit a l'Alt Urgell per les obres de millora a la C-14

Restriccions de trànsit a l'Alt Urgell per les obres de millora a la C-14

L’execució de voladures per construir el nou túnel de Tresponts requerirà aquest dijous el tancament de la carretera en períodes de cinc a deu minuts, entre les 14 i les 15 hores
Obres a la C-14, al congost de Tresponts (Foto: TES)
09/05/2018 12:10

En el marc dels treballs preparatoris per a la construcció del Túnel de Tresponts a la C-14, a l'Alt Urgell, aquest dijous, 10 de maig, es duran a terme diverses voladures per analitzar les vibracions que es produeixin en el terreny i determinar com seran les accions que s’hauran de fer per executar la infraestructura.

Arran de les proves, el departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que es tancarà la carretera durant les explosions i en els minuts previs i posteriors, de les 14 a les 15 hores. Cada tall de la via tindrà una durada de cinc a deu minuts.

L’obra de condicionament i millora de la seguretat de la C-14, que està en execució des de la tardor passada, abasta un tram de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel de Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. Els treballs, que tenen un pressupost de 35,4 MEUR, consistiran en l’eixamplament de la via i la construcció d’un nou túnel, que permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tresponts.

El túnel tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres, una amplada de 12,60 metres i una altura de 7,90 metres.