Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reunió a la Seu d'Urgell sobre la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO que inclou la catedral de Santa Maria

Reunió a la Seu d'Urgell sobre la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO que inclou la catedral de Santa Maria

Membres dels comitès científic i de redacció de la proposta internacional també s'han trobat a Foix i Andorra
Membres dels comitès científic i de redacció (Foto: CCAU)
13/09/2021 16:10

La candidatura “Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el Coprincipat d’Andorra” per esdevenir Patrimoni Mundial per la UNESCO ha celebrat per primera vegada una reunió presencial conjunta dels membres dels seus comitès científic i de redacció. La trobada va tenir lloc el 6 i 7 de setembre a Foix, Andorra i la Seu d’Urgell.

El programa, que es va dur a terme en dues jornades de treball, va incloure la visita a alguns dels monuments que formen part de la candidatura, com ara el castell de Foix, la Casa de la Vall, l’església de Santa Coloma i la catedral de Santa Maria d’Urgell. També es van dur a terme reunions de treball per avançar en la redacció del document, que ha de servir per inscriure aquest bé en sèrie transnacional en la Llista del Patrimoni Mundial.

Els membres del Comitè de redacció i del Comitè científic de la candidatura són els responsables de redactar tots els continguts i de validar-los des d’un punt de vista científic. La seva designació l'ha duta terme el comitè de pilotatge (COPIL), que aplega responsables dels tres estats implicats en la proposta i que marquen les grans directrius estratègiques.

Integrants dels comitès

En relació amb el comitè científic, hi participen Jordi Guillamet i Roland Viader, per la part andorrana; Joan Busqueta i Jordi Tresserras, per la part espanyola, i Didier Delhoume, Claudine Pailhès i Cathérine Saint-Martin, per la part francesa. Quant al comitè de redacció, els designats són Olivier Codina, Abel Fortó, Bernadeta Garrallà i Albert Villaró, per la part andorrana; Clara Arbués i Carles Gascón, per la part espanyola, i Claudine Pailhès i Catherine Saint Martin, per la part francesa. La coordinació va a càrrec de Joan Reguant, membre també del comitè de redacció.