Reunió de seguiment a la Seu de les accions del projecte europeu INNOLACT
La Seu d’Urgell ha acollit aquest dijous al CETAP la reunió de seguiment de les accions programades dins el projecte europeu INNOLACT, que té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer.
Els socis d'Innolact provenen de Catalunya, França i Euskadi. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell és un dels seus 9 membres i hi participa a través de la Fira de Sant Ermengol, per a la millora de la comercialització dels formatges artesans del Pirineu i la innovació de fires. També hi és inclosa l'Escola Agrària del Pirineu. La resta de socis són Leartiker, la Universitat de Vic, l'Association des Producteurs Fermiers du Pays Basque, Hazi (Desarrollo Rural, Litoral y Alimentario), el Lycée Jean Errecart, l'Ajuntament d'Idiazabal i l'Union des Producteurs Fermiers 64.
A través de la col·laboració dels agents a ambdós costats de la frontera entre Espanya i França, INNOLACT ofereix formació al sector lleter i la possibilitat de desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.
INNOLACT és un projecte cofinançat pel programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es va iniciar fa tres anys i finalitza el pròxim 31 de maig.