Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reunió del diputat Òscar Ordeig amb representants de l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i Asaja

Reunió del diputat Òscar Ordeig amb representants de l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i Asaja

El polític del PSC critica que el Departament d'Agricultura acumula "assignatures pendents" amb la ramaderia de muntanya i demana que s'abonin els pagaments pendents
Reunió d'Ordeig amb el sector ramader (Foto: PSC)
15/11/2016 19:47

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha criticat que el Departament d’Agricultura segueix acumulant "assignatures pendents" amb la ramaderia de muntanya. "Són deutes que van des dels pagaments de les indemnitzacions compensatòries de muntanya (ICM), als dels danys de la fauna salvatge als ramats o per la sobrepoblació de porcs senglars, que danyen els cultius i posen en perill la seguretat a les carreteres i camins”, ha explicat el polític urgellenc.

Ordeig, que s’ha reunit aquest dimarts a Sort amb representants de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i d’ASAJA, ha avançat que ja s'han presentat preguntes i propostes al Parlament per tal que es deixi de posar "pegats temporals" als problemes diaris que pateix la ramaderia. El diputat recorda que "el Govern ha de complir el mandat parlamentari que sorgeix de l’aprovació de les propostes socialistes del passat mes d’abril per al pagament de les indemnitzacions al sector i els deutes pendents amb els ramaders i agricultors”. En aquest sentit, Ordeig reivindica que el Govern respecti l'acord. Així mateix, indica que el PSC continuarà presentant iniciatives parlamentàries "per garantir que es facin efectius els pagaments que encara no s'han dut a terme”.

El diputat socialista ressalta que malgrat Agricultura va iniciar el passat mes d’octubre els primers abonaments als ramaders de l’ICM de 2014, "encara no s'han abonat el 48 per cent dels ajuts". Segons manifesta Ordeig, "el primer pas és insuficient" per a un sector que fa dos anys que espera les subvencions i que pateix cada vegada més l’abandonament de l’activitat per la despoblació, en unes zones cada cop més limitades per les retallades del Govern en inversions i serveis públics”.

Ordeig també destaca que es veu sovint com els ramats són atacats per voltors i fauna salvatge, i molts cultius pateixen els danys de la sobrepoblació de porcs senglars; tot plegat un cúmul de greuges davant el que molts agricultors i ramaders han hagut de demanar crèdits per mantenir les seves explotacions a l’espera d’una ajuts de la Unió Europea que el Govern no gestiona correctament”. Per això, ha conclòs,“el grup socialista es mantindrà al costat de les reclamacions dels ramaders del Pirineu i lamentem el cúmul d’incompliments del Govern amb un sector que hauria de ser prioritari”.