Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reunió d'Òscar Ordeig amb Salvador Illa a Madrid

Reunió d'Òscar Ordeig amb Salvador Illa a Madrid

A la trobada s'ha parlat de la petició que l'Hospital d'Andorra esdevingui centre mèdic de referència de la Seu. El nou ministre de Sanitat s'ha compromès a parlar-ne amb la consellera de Salut, Alba Vergés
Reunió d'Òscar Ordeig amb Salvador Illa a Madrid
12/02/2020 17:40

El diputat del PSC al Parlament i portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, s'ha reunit amb el nou ministre de Sanitat del Govern d'Espanya, Salvador Illa. A la trobada, que es va dur a terme aquest dilluns a Madrid, Ordeig va plantejar-li la conveniència que l’Hospital d’Andorra esdevingui centre mèdic de referència del Sant Hospital de la Seu d'Urgell. D’aquesta manera, detalla, "s’evitaria els costosos desplaçaments a Lleida en diners, temps i perjudicis personals i familiars".

Segons ha valorat el parlamentari urgellenc, Illa "va entendre la proposta i la seva justificació, en trobar-se la Seu a 140 km de Lleida i amb un transport públic deficient, mentre que per contra l’Hospital de Meritxell és a 20 km i amb autobusos cada hora". A això s'hi afegeix "la multitud de cotxes particulars que es desplacen diàriament" entre la Seu i Andorra.

Salvador Illa s'ha compromès a parlar-ne amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i amb el Govern d’Andorra. A l'hora de cercar aquest acord, una de les dificultats és que Andorra és un estat de fora de la Unió Europea i, per tant, la relació que cal establir és més complexa. Tot i això, Ordeig creu que "amb voluntat de totes les parts es pot signar un acord internacional que doni resposta a les demandes de la gent de la Seu i comarca".

Òscar Ordeig ha explicat el contingut de la reunió a l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i al vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, "amb el ferm propòsit de fer d’aquest tema una qüestió cabdal per a la Seu, amb la voluntat de fer un front comú". El portaveu del grup municipal de Compromís conclou que "hi ha bona predisposició per part de totes les administracions, i ara el que cal és treballar amb discreció i convèncer de les bondats de la proposta a tots els interlocutors: Govern d’Espanya, Govern de la Generalitat i Govern d’Andorra".