Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reunió informativa del programa 'Benvinguts a Pagès'

Reunió informativa del programa 'Benvinguts a Pagès'

Puigcerdà ha acollit una trobada per explicar-ne el funcionament a explotacions i establiments de la Cerdanya i l'Alt Urgell. Durant un cap de setmana, pagesos de tot Catalunya oferiran als visitants la possibilitat de conèixer la seva activitat quotidiana
Reunió informativa de 'Benvinguts a Pagès', a Puigcerdà
05/04/2016 18:20

Aquest dimarts s'ha presentat al Consell Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà, el programa 'Benvinguts a Pagès'. Aquesta iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia, amb el suport dels patronats provincials de turisme i els consells comarcals, té l’objectiu de donar a conèixer les explotacions agrícoles i ramaderes i tots els seus productes, tot oferint unes jornades obertes per a tota la gent que vulgui conèixer de primera mà com treballen.

La sessió estava adreçada a tots els productors de la Cerdanya i l'Alt Urgell que s'han adherit al programa. També hi han estat presents diversos restauradors i hotelers. Entre ambdues comarques, es preveu que hi participin una quarantena d'explotacions ramaderes i establiments turístics. Hi haurà 12 productors -lactis, carnis i cervesers-, juntament amb 15 restaurants i 18 allotjaments rurals.

En la trobada explicativa hi han intervingut el president del Consell Comarcal cerdà, Ramon Moliner; el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent; el director dels serveis territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, i els representants de la Fundació Alícia, Ramon Sentmartí i Núria May. Després de les explicacions per part de les institucions que impulsen el projecte, s’ha dut a terme una sessió de treball amb tots els productors.

'Benvinguts a Pagès' es durà a terme durant un sol cap de setmana (el 17, 18 i 19 de juny), en què pagesos de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. És, segons assenyala Patrick Torrent, "una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa". Hi haurà explotacions agràries visitables, menús especials als restaurants, allotjaments amb ofertes i moltes activitats adreçades especialment a les famílies.

Els requisits per poder participar en el programa pels productors és tenir el segell de venda de proximitat, disposició a estar obert el cap de setmana, tenir els registres sanitaris, fer les visites gratuïtes i participar de les jornades per tal que aprenguin com fer una visita i què oferir. Pels restaurants, es demana que facin un menú amb el nom de Benvinguts a Pagès i que utilitzin productes de proximitat. Als allotjaments se'ls exigeix que ofereixin paquets especials pel cap de setmana, ja igui pel preu, per obsequiar amb productes de proximitat o bé perquè faran un paquet d'estada amb visita.